Botoşani:Trimişi la bănci pentru izolarea termică a blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsă de fonduri,  primăria nu a aprobat niciun dosar de reabilitare termică a blocurilor .Asociaţiile de proprietari îşi pot anvelopa singure imobilele cu credite pe cinci ani de la bănci garantate de stat dacă vor să plătească facturi mai mici la iarnă.

În ultimii trei ani, doar 17 scări de bloc din municipiul Botoşani au fost reabilitate termic cu bani de la stat . Asociaţiile de proprietari au depus zeci de cereri dar nu au fost incluse în programul de anvelopare termică din cauza fondurilor reduse ale bugetului local." Anul acesta nu a fost aprobat niciun dosar. Oamenii vor să îşi izoleze blocurile ca să achite facturi mai mici la iarnă dar primăria nu are bani pentru contribuţia de 30%. Cel mult putem asigura documentaţia şi studiile de fezabilitate" a declarat Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani.  

Pentru că în visteria primăriilor bate vânt de criză, statul a găsit o soluţie de a scăpa de povara finanţării acestor proiecte. Asociaţiile sunt trimise la bancă să ia credite pe cinci ani garantate de stat cu dobândă subvenţionată în totalitate.. „ 20 de familii dintr-un bloc nu au posibilitatea să achite 100 de mii de lei la bancă în cinci ani " a declarat Petrică Butnariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari(FAP) Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite