Botoşani:Săracii au înghiţit jumătate din bugetul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Botoşani este pe primul loc în ţară în ce priveşte numărul de asistaţi social. De la începutul anului statul a cheltuit pe ajutoare sociale nu mai puţin de 74 de milioane de lei, suma fiind aproape jumătate din bugetul Consiliului Judeţean pe un an de zile.

Cu aceşti bani se puteau face peste 250 de kilometri de drumuri sau un cartier de blocuri ANL. Banii au fost cheltuiţi însă pentru plata  alocaţiilor familiale şi de copii, indemnizaţiilor  pentru creşterea copilului şi pentru venitul minim garantat. Şi asta în condiţiile în care numărul  beneficiarilor de ajutoare băneşti de la stat a mai scăzut în ulimele luni.

„Cam un milion de euro s-a plătit pe Legea 416 de către primării, iar agenţia a mai cheluit undeva la 18 milioane euro. În lunile urmatoare numărul beneficiarilor de ajutoare sociale de la nivelul judeţului va scade cu sigurantă ca urmare a controalelor care se fac în teritoriu şi unde s-au depistat deja mai multe persoane care încasau necuvenit ajutorul bănesc oferit de stat" a precizat Sebastian Tocariu, directorul Agenţieie Judeţene  de Prestaţii Sociale Botoşani.

Concomitent cu scăderea numărului beneficiarilor de ajutoare sociale primite de la stat a scăzut şi numarul pensionarilor la nivelul judetului.  Casa Judeţeană de Pensii are în plată în acest moment 114.000 de pensii, faţă de  140.000 câte erau acum câţiva ani. Raportul dintre numărul de pensionari şi cel al salariaţilor din judeţ este de doi pensionari la un angajat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite