Botoşani: Maşinile de teren sunt un lux în Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Maşinile de teren sunt un lux în Botoşani
Botoşani: Maşinile de teren sunt un lux în Botoşani

Unul dintre cei mai importanţi comercianţi de autoturisme din oraş a vândut anul acesta doar două maşini de teren.

Botoşănenii interesaţi să-şi achiziţioneze un autoturism nou şi-au schimbat radical preferinţele pe parcursul ultimelor luni. Dealerii auto din municipiu sunt la un pas de a scoate din ofertă maşinile cu capacitate cilindrică mare, în condiţiile în care nici măcar oamenii de afaceri nu se mai arată interesaţi să le cumpere.

Majoritatea potenţialilor clienţi caută autoturisme după criteriile „ieftin“ şi „consum redus de carburant“. „Anul trecut intenţionam să-mi cumpăr un Jeep, dar costa foarte mult şi nu aveam suficienţi bani. Acum mă bucur că nu mi-am luat deoarece aş fi fost nevoit să-l vând şi probabil îl dădeam la un preţ mult mai mic decât îl cumpăram“, a declarat Valentin Popa, inginer.

Regretă că şi-a cumpărat maşină de teren

Cristi Mreană este unul din botoşănenii care şi-a cumpărat maşină de teren acum doi ani, dar acum are îndoieli în privinţa alegerii făcute. „Costurile de întreţinere la o maşină mare sunt foarte mari. În afara leasing-ului, mai este asigurarea CASCO, plus celelalte cheltuieli, cum ar fi benzina. Acum nu mai e rentabil nici măcar pentru oamenii de afaceri“, a explicat proprietarul. Firmele care comercializează maşini spun că de la începutul anului şi până în prezent au avut foarte puţine solicitări pentru maşini de teren sau autoturisme de lux.

Clienţii dealerilor auto vor maşini cu motor mic

Unul dintre cei mai importanţi dealeri auto din Botoşani a vândut de la începutul anului doar două autoturisme de teren.
Spre comparaţie, anul trecut, aceeaşi firmă semna câte două sau trei contracte pe acest segment auto. „Oamenii sunt mai rezervaţi şi îşi aleg mult mai atent maşinile. Multe persoane care vin la noi se interesează de autoturisme vechi, cu motoare mici şi care să consume puţin. Majoritatea vor să se încadreze într-un buget de maxim 5.000 de euro“, a detaliat Liviu Krause, patronul unei firme care comercializează maşini.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite