Botoşani: Isteria gripei porcine a ajuns şi la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 30 de ani din Dorohoi a călătorit din Anglia la Iaşi cu acelaşi avion în care s-a aflat şi fata de 12 ani infestată cu A H1N1

Dorohoianca este monitorizată la domiciliu în fiecare zi de cadrele medicale care urmăresc dacă aceasta prezintă sau nu simptomele bolii. 

Tânăra s-a întors din Marea Britanie pe 30 iunie cu acelaşi avion în care s-a aflat şi fetiţa 12 de ani din Iaşi, purtătoare a virusului A H1N1.

Cazul a intrat în atenţia autorităţilor sanitare din Botoşani după ce, la nivel naţional, s-a luat măsura ca toţi pasagerii care au zburat în acelaşi avion cu minora să fie atent monitorizaţi.

Dorohoianca nu prezintă încă simptomele gripei porcine, dar a fost supusă unor investigaţii amănunţite. Astfel, s-a decis că nu se impune internarea femeii, dar ea este zilnic supravegheată la domiciliu de cadrele medicale. 

Dacă va depăşi cu bine perioada de incubaţie a virusului, femeia va ieşi din atenţia medicilor peste trei zile.  Numărul cazurilor de infectare cu virusul A H1N1 din România a ajuns în acest moment la 41. Oficialii Ministerului Sănătăţii au anunţat ieri încă trei noi cazuri de gripă porcină. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 27 ani, care a venit din Mexic, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi un bărbat în vârstă de 25 de ani din Braşov, sosiţi din Marea Britanie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite