Botoşani : Câini de top pentru căutarea Denisei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani : Câini de top pentru căutarea Denisei
Botoşani : Câini de top pentru căutarea Denisei

Cei şase ciobăneşti germani care ajung în această seară la Botoşani sunt cei mai buni detectivi ai centrului kinologic al MAI de la Sibiu. Cu ajutorul lor, anchetatorii speră să dea de urma Denisei, fetiţa de doi ani din Cordăreni dispărută deja de 12 zile.

Detectivii cu patru picioare vor fi ,,cazaţi,, în baza de antrenament a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani alături de câinii de patrulă ai poliţiştilor. Animalele au la activ luni întregi de antrenamente şi sunt specializaţi în identificarea cadavrelor. Ciobăneştii-detectivi au fost folosiţi cu succes la zeci de misiuni. Animalele sunt însoţite de stăpânii lor poliţişti care le vor da comenzile pe toată perioada căutărilor.

 ,, Ziua vor peria zona iar seara vor fi aduşi la baza din Botoşani pentru că au nevoie de tratamente speciale şi o alimentaţie corepsunzătoare. Misiunea lor este grea pentru că vor efectua căutări pe o rază de peste 10 kilometri,, a declarat cms. Şef Dragoş Holca, adjunctul şeful Ijp Botoşani. 

La Botoşani, câinii sunt solicitaţi pentru a doua oară. Acum trei ani, un ciobănesc german a fost folosit pentru căutarea lui Marian Iordache, băieţelul de doi ani din localitatea Hăneşti dispărut de sub ochii bunicii sale.

Mâine dimineaţă, cei şase ciobăneşti germani vor primi misiunea de a verifica gospodăria familiei Suru de unde Denisa a dispărut acum 12 zile dar şi cimtirul din localitate.

Pentru ce vor mai fi folosiţi ciobăneştii, citiţi mâine în ziarul Adevărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite