Botoşani: Cumpără timbre şi susţine copiii cu sindromul Down!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romfilatelia a pus în circulaţie emisiunea de mărci poştale Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită pe 21 martie în toată lumea. Timbrele costă 3 lei bucata.

Prin punerea în circulaţie a acestei emisiuni de mărci poştale, Romfilatelia doreşte să transmită un mesaj social semnificativ, alăturându-se astfel iniţiativelor celor mai importante organizaţii internaţionale.

Marca poştală, cu valoarea nominală de 3 lei, ilustrează, în mod simbolic, necesitatea integrării persoanelor afectate de acest sindrom în normalitate, precum şi recunoaşterea demnităţii şi a drepturilor lor.

 Timbrele pot fi achiziţionate de la filatelie.

Sărbătorită în fiecare an pe 21 martie, Ziua Mondială a Sindromului Down a fost rezultatul unei iniţiative promovate de către Down Syndrome Association care, în 2006, organizează, la Singapore, primele acţiuni menite să atragă atenţia asupra importanţei înţelegerii corecte a acestui sindrom.  Simultan, acţiuni asemănătoare au fost organizate şi la Geneva, ceea ce a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să recunoască oficial această zi, în 2008.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite