Botoşani: Cinci blocuri noi la Botoşani din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cinci blocuri noi la Botoşani din 2010
Botoşani: Cinci blocuri noi la Botoşani din 2010

Firmele implicate în proiecte spun că locuinţele vor avea dimensiuni mici şi că speră să le vândă prin programul „Prima Casă“.

Deşi au rămas cu multe din apartamentele construite în anii trecuţi nevândute, dezvoltatorii imobiliari din Botoşani anunţă noi proiecte. Administratorii uneia dintre firmele de construcţii mari din oraş au în plan ca, până la finalul anului, să înceapă lucrările pentru ridicarea a trei blocuri la ieşirea din municipiul Botoşani spre Iaşi. O altă societate va începe în 2010 construcţia a 110 apartamente în zone diferite ale oraşului.

„Avem două locaţii în care intenţionăm să demarăm proiecte imobiliare. Una este pe strada Războieni, iar cea de a doua în zona Bazarului. Deocamdată lucrăm la proiect şi celelalte acte necesare, urmând ca la începutul anului viitor să depunem documentaţia la primărie pentru obţinerea avizelor de construire“, a spus Constantin Bidaşcă, dezvoltator imobiliar.

Botoşănenii speră să se „relaxeze“ creditarea

Omul de afaceri a precizat că blocul de pe strada Războieni va avea 70 de apartamente, în timp ce construcţia din zona Bazarului va cuprinde 40 de locuinţe. Botoşănenii sunt de acord cu investiţiile demarate. „E foarte bine că se construiesc blocuri în continuare. Totul va depinde de bănci. Dacă acestea vor acorda credite, oamenii vor putea să-şi cumpere un apartament. Important este că se construieşte în continuare şi nu va fi o criză a locuinţelor“, a declarat Valentin Ilie, inginer.

Noile apartamente, cu dimensiuni la jumătate

Dacă până anul trecut dezvoltatorii imobiliari făceau apartamente cu o suprafaţă de 100-150 sau chiar 200 de metri pătraţi, între timp aceştia s-au adaptat la cerinţele pieţii. Astfel, noile apartamente vor avea 50 de metri pătraţi în cazul celor cu două camere, şi 75 de metri pătraţi, în cazul celor cu trei camere.

„În prezent se caută apartamente cu o suprafaţă mai mică şi automat un preţ cât mai scăzut. Şi la Bucureşti se construiesc apartamente cu două camere de 50-60 de metri pătraţi. Încercăm să facem locuinţe care să poată fi cumpărate prin programul «Prima Cas㻓, a afirmat Constantin Bidaşcă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite