Botoşani:Bolnavii psihic, trataţi pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza datoriilor, furnizorii nu mai livrează medicamente Spitalului de Neuropsihiatrie. În farmacie mai sunt doar medicamente pentru bolnavii acuţi. Restul trebuie să îşi cumpere tratamentul înainte de internare.

Spitalul de Neuropsihiatrie se confruntă cu o criză fără precedent. Unitatea medicală este îbglodată în datorii iar furnizorii de medicamente nu mai vor să livreze produse pe datorie. Ministerul Sănătăţii a achitat anul acesta facturi restante de 2,5 milioane de lei către furnizori. Cu toate acestea spitalul mai are datorii de 700 de mii de lei către furnizorii de medicamente şi alte 200 de mii de lei la utilităţi.

Acesta este motivul pentru care conduecrea unităţii medicale a apelat la o soluţie fără precedent. Toţi bolnavii care necesită internarea la Spitalul de Neuropsihiatrie Botoşani trebuie să plătească din propriul buzunar dacă vor să fie trataţi.

Peste 300 de pacienţi sunt internaţi pe secţiile spitalului. Farmacia unităţii poate asigura medicamentele doar pentru o treime dintre bolnavi. „ În stoc mai avem doar adjuvante pentru acuţi. Pe aceştia nu îi poţi lăsa fără tratament pentru că nu mai pot fi controlaţi. În rest, suntem pe zero" a declarat dr. Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite