Botoşani:Atenţie ce aduceţi de peste Prut: Petardele şi cantităţile mari de ţigări se confiscă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Vama Racovăţ
Botoşani: Vama Racovăţ

Vameşii atrag atenţia că valoarea produselor cumpărate din Basarabia nu trebuie să depăşească 175 de euro. În plus, vă alegeţi cu dosar penal dacă introduceţi în ţară produse pirotehnice pentru sărbători.

Numai în ultimele două zile, peste 3000 de botoşăneni au ieşit din ţară prin vămile Stânca şi Rădăuţi Prut. Majoritatea sunt localnici din satele situate în apropierea punctelor de trecere a frontierei care îşi fac ultimele cumpărături înainte de sărbători.

Sute de botoşăneni au ieşit , în ultimele zile, din ţară prin vama Siret pentru ultimele cumpărături în Ucraina. „ Preţurile sunt mai mici  cu 25% în supermarketuri iar marfa e mai bună. La întoarcere fac şi un plin la maşină şi economisesc 80 de lei. Mi se pare convenabil" a spus Ionuţ Turcoman, agent economic.

Cât privesc produsele alimentare aduse în ţară, vameşii atrag atenţia că valoarea nu trebuie să depăşească 175 de euro. În plus, riscă dosar penal dacă încearcă introducerea în ţară a produselor pirotehnice pentru sărbători, interzise de lege.

 „ Anul acesta am confiscat mărfuri în valoare de 300 de mii de lei şin am aplicat amenzi de peste 1,5 milioane de lei" a declarat  Ion Ungureanu, şeful Vămii Stânca.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite