Botoşani:Analize gratuite doar la Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Municipal Dorohoi este singura unitate spitalicească de stat din judeţ care a obţinut acreditare RENAR pentru laboratorul propriu de analize medicale.

Acesta va putea încheia un nou contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi astfel bolnavii vor beneficia de analize gratuite în limita plafonului alocat către această unitate. Până la încheierea unui nou contract asiguraţii vor scoate în continuare bani din buzunar sau vor aştepta începutul de lună pentru a prinde analizele gratuite efectuate de laboratoarele private.

„Analizele de laborator erau făcute de privat tot la aceeaşi sumă, tot ca şi acum, însă o sumă mai mare revenea laboratoarelor spitalelor. Ori dacă acestea nu mai sunt în contract, suma s-a redus la jumătate, şi de asta laboratoarele private sunt şi aglomerate", a precizat Rodica Huţuleac, preşedinta CJAS.

În municipiul Botoşani niciun laborator ce aprţine de unităţile spitaliceşti cu paturi nu este acreditat, în condiţiile în care, în aceste zile copii de grădiniţe şi cei care vor începe un nou ciclu de învăţământ îşi fac analizele obligatorii ce trebuie depuse la dosare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite