Botoşănenii vor putea plăti online taxele şi impozitele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a aprobat astăzi înregistrarea municipiului Botoşani în Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor prin utilizarea cardurilor bancare.

Municipalitatea a propus adoptarea unei hotărâri în acest sens după ce a primit mai multe solicitări din partea botoşănenilor care lucrează în străinătate şi care nu aveau posibilitatea să-şi plătească dările la bugetul local decât la ghişeele Direcţieie de Taxe şi Impozite.  În cel mult o lună, toţi cei care au o conexiune la internet şi un card bancar nu vor mai fi nevoiţi să stea la coadă pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale.

"Încercăm să ajutăm contribuabilii, în primul rând pe cei care nu locuiesc în Botoşani. Sunt persoane care au proprietăţi sau maşini înmatriculate la noi,  dar locuiesc în ţară sau străinătate şi  trebuie să vină până la Botoşani ca să îşi plătească taxele la ghişeu.Acum vor avea  posibilitatea să plătească taxele online", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Pentru realizarea plăţilor va fi selectată o bancă care însă  va percepe un comision  pentru serviciile de plăţi electronice. Încă nu este stabilit cine va suporta acest comision, clientul sau Direcţia de Taxe şi Impozite.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite