Botoşănenii ţin recenzorii la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu găsesc pe nimeni acasă, recenzorii lasă în uşă un fluturaş prin care înştiinţează data şi ora la care vor reveni pentru recenzare
Dacă nu găsesc pe nimeni acasă, recenzorii lasă în uşă un fluturaş prin care înştiinţează data şi ora la care vor reveni pentru recenzare

Lipsa de receptivitate a botoşănenilor este cea mai mare problemă cu care s-au confruntat, până în prezent , recenzorii din Botoşani. Aceştia au semnalat faptul că mulţi dintre cetăţeni nu le deschid uşa pentru a răspunde chestionarului din cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Până acum doar 32% din populaţie a fost recenzată , insă procentul ar fi putut fi şi mai mare, spun reprezentanţii Primăriei Botoşani, dacă cetăţenii ar fi mai receptivi. Potrivit acestora, problema cea mai mare a recenzorilor o constituie faptul că botoşănenii nu le deschid uşa deşi, spun ei, aceştia ar fi acasă.
Înafară de lipsa de receptivitate a unora, recenzorii nu au avut alte probleme. Cetăţenilor le e frică, probabil" a precizat Ioan Apostu, secretar al Primăriei Botoşani şi coordonator al acţiunii administrative.


Până duminică seară, la nivelul municipiului Botoşani a fost recenzat un procent de 32% din populaţie, reprezentând 13.317 locuinţe şi 34.412 persoane.
Din datele oficiale centralizate la Direcţiei de Statistică Botoşani, în data de 20-22 octombrie, la nivelul judeţului Botoşani au fost recenzate 113.918 persoane şi 46.367 locuinţe, adică un procent de 26,3% din estimatul de recenzat.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite