Botoşănenii sărbătoresc Ziua Naţională în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii sărbătoresc în stradă Ziua Naţională
Botoşănenii sărbătoresc în stradă Ziua Naţională

Primăria a pregătit o mie de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert

Botoşănenii sunt aşteptaţi să participe în număr mare anul acesta la sărbătoarea prilejuită de Ziua Naţională. Locaţia aleasă de municipalitate este Centrul Vechi al municipiului şi nu a fost aleasă întâmplător. De curând, au fost finalizate lucrările în această zonă, iar ziua de 1 Decembrie este un prilej perfect pentru inaugurarea noului aspect al Centrului Vechi.

Manifestările care vor marca Ziua Naţională cuprind printre altele depuneri de coroane, o slujbă religioasă în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru libertate, o scurtă paradă militară, ai căror protagonişti sunt jandarmi, angajaţi ai ISJU şi câţiva militari care au mai rămas prin unităţile militare din oraş.

Botoşănenii mai nostalgici tânjesc după vremurile în care centrul oraşului era un furnicar de oameni care alcătuiau un adevărat spectacol la defilarea anuală. „ Voi merge la parada asta, dar numai paradă nu este. Odinioară omul era patriot. Era o mândrie să participi la defilare. Ţin minte că începeam pregătirile cu o lună în urmă. Acum cu cine să mai faci paradă? Că toţi se duc prin alte părţi. Sărbătoresc ziua Franţei au Ziua curcanului, dar de ziua ţării lor greu îşi îmi amintesc" oftează Ionică Gherasim, profesor  pensionar. Pentru botoşănenii care vor să sărbătorească în stradă Ziua Naţională, municipalitatea a pregătit peste o mie de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi vin fiert, devenite tradiţie de-acum. Anul trecut au onorat evenimentul peste cinci sute de botoşăneni.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite