Botoșănenii nu vor câini pe străzi și susțin activitatea de ecarisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși nu vor ca maidanezii să fie eutanasiați, botoșăneni nu își doresc să mai vadă câini fără stăpân pe stradă.

Primarul Cătălin Flutur ia in calcul posibilitatea organizarii unui referendum, prin care cetățenii municipiului Botoșani să își exprime dorința în ceea ce privește soarta câinilor comunitari, însă aceștia sunt deja deciși.

„Fiecare trebuie să își facă datoria. Primăria trebuie să pună hingherii să strângă câinii maidanezi. Trebuie luați de pe străzi și duși la padocuri, în alte județe, să caute o soluție", a declarat Ioan Prelipceanu.

Indiferent de vârstă sau educație, nimeni nu își dorește șă se întâlneaswcă cu un câine fără stăpân pe strîzile orașului.

„Nu sunt de acord cu câinii lăsați liberi pe stradă. Trebuie strânși și îngrijiți. Așa cum suntem noi și câinii sunt ființe ale lui Dumnezeu. Trebuie avut grijă și de ei", a declarat Maricica Popovici.

Activitatea de ecarisaj este suspendată momentan până la finalizarea anchetei demarate în urma eutanasierii a 230 de câini din padocurile municipalității.

„Municipalitatea și primarul trebuie să facă ce își doresc botoșănenii și nu un grup de 30 - 40 de oameni politici, și din acestă cauză un referendum este cea mai bună soluție. Costurile organizării sunt cu sigurnață mai mici decât se plătește într-o lună pentru întreținerea câiilor maidanezi și anume 100.000 lei", a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiță.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite