Botoşănenii au sărbătorit din plin de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada de 1 decembrie la Botosani
Parada de 1 decembrie la Botosani

Mii de botoşăneni au participat astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Naţională. Centrul Vechi a fost înţesat de copii cu steguleţe şi adulţi nerăbdători să vadă parada.

Astăzi, Centrul Vechi al municipiului Botoşani a fost gătit de sărbătoare, din două motive. Pe de o parte a găzduit manifestările de 1 Decembrie, dar a fost şi momentul de inaugurare al lucrărilor. La geamurile clădirilor au fluturat steaguri aşezate din metru în metru. Mii de botoşăneni au participat astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Naţională.

Parada de 1 decembrie la Botosani Parada de 1 decembrie la Botosani

Centrul Vechi a fost înţesat de copii cu steguleţe şi adulţi nerăbdători să vadă parada. Nu au lipsit oficialităţile locale, venite cu mic cu mare, dar nici reprezentanţii partidelor politice. Oamenii au îndurat ore în şir un frig pătrunzător, au ascultat discursuri, au asistat la un şir interminabil de depuneri de coroane, au aplaudat, totul culminând cu coada la caserolele cu fasolea cu cârnaţi. „Mie nu mi-e frig. Am sufletul cald că sunt român" a strigat un băieţel de şase ani cu tricolor la căciuliţă, care abia se iţea dintr-un grup de fetiţe cu catrinţă.

Trei bucătărese au pregătit peste o mie de porţii de fasole cu cârnaţi la Botoşani

După discursurile oficialităţilor şi depunerile de coroane a urmat parada militară, intens aşteptată de către cei prezenţi. Sute de botoşăneni s-au aşezat apoi să prindă o porţie de fasole şi un vin fierbinte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite