Botoşani: Botoşănenii aleg pârtiile de schi pentru vacanţa de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Botoşănenii aleg pârtiile de schi pentru vacanţa de iarnă
Botoşani: Botoşănenii aleg pârtiile de schi pentru vacanţa de iarnă

Austria este una dintre destinaţiile alese pentru petrecerea sărbătorilor de sfârşit de an

Preţurile în staţiunile montane din ţară nu au crescut faţă de anul trecut. Pe de altă parte, cei care vor să schieze pot alege Austria pentru că vor cheltui tot atât cât în Predeal sau Vatra Dornei.

Botoşănenii au început să se intereseze deja de ofertele pe care agenţiile de turism le au pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului. Deşi abia a trecut vara, oamenii visează cu ochii deschişi la o vacanţă de iarnă la munte, pe pârtie sau într-o zonă cu soare şi plajă.

Preţuri mari în staţiunile din România

Pentru a fi siguri că vor găsi condiţii bune şi la preţuri mai mici cu până la 20% faţă de sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, unii botoşăneni îşi fac rezervare încă din această perioadă.
„În fiecare an îmi fac rezervare cu câteva luni înainte, fie că este vorba de concediu la mare sau la munte. Pe de o parte plătesc mai puţin, iar pe de alta, am de unde să aleg. Spre finalul anului majoritatea pensiunilor sunt ocupate şi ajungi să plăteşti mulţi bani pentru condiţii modeste“, ne-a spus Iulian Sandu, economist.

Chiar dacă nu s-au majorat în comparaţie cu anul trecut, preţurile în Valea Prahovei, în zona Vatra Dornei sau Durău sunt destul de mari raportat la condiţiile oferite.

„Preţurile în România au rămas neschimbate în comparaţie cu cele de anul trecut. Spre exemplu, la Durău în perioada Revelionului preţul este de 1.050 de lei de persoană, la un hotel de trei stele şi 1.000 de lei, la unul de două stele. La Predeal, preţurile se încadrează între  200 de euro şi 500 de euro, în funcţie de perioadă şi de hotel“, a precizat Gheorghe Ciritel, reprezentantul unei agenţii de turism din Botoşani. La Vatra Dornei, patru nopţi la un hotel de trei stele costă 1.540 de lei. Cei care nu vor să petreacă vacanţa de iarnă în ţară au oferte convenabile pentru staţiuni din străinătate.

Austria este o destinaţie din ce în ce mai căutată de botoşănenii care vor o vacanţă la munte în sezonul de iarnă. Cu 200-300 de euro, o persoană poate avea cazarea asigurată într-o pensiune sau un hotel din această ţară. „În ultimii ani, în perioada de iarnă cei mai mulţi botoşăneni preferă Austria. Preţurile nu diferă în comparaţie cu Durău sau Vatra Dornei. În afară de Austria, sunt persoane care aleg Grecia sau Turcia pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului. Preţurile variază între 200 şi 500 de euro“, a mai spus reprezentantul agenţiei de turism.

În fiecare an îmi fac rezervare cu câteva luni înainte de concediu, Iulian Sandu, economist.

Dubai, cea mai scumpă destinaţie

Dacă în România sau în ţări precum Austria, Grecia sau Turcia o săptămână de vacanţă în perioada sărbătorilor de iarnă nu depăşeşte 1.000 de euro, în Dubai preţul ajunge la 2.000 de euro. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism din Botoşani, Dubaiul rămâne cea mai scumpă destinaţie în perioada Sărbătorilor de iarnă. În cei 2.000 de euro sunt incluse cazarea, micul dejun şi masa din noaptea de Revelion.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite