Botoşani: Botoşănenii nu au scăpat de carnea de cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Botoşănenii nu au scăpat de carnea de cal
Botoşani: Botoşănenii nu au scăpat de carnea de cal

Încă două firme au fost prinse că vindeau acest produs

Inspectorii sanitari au intensificat controalele şi ameninţă cu închiderea firmelor. Până acum au fost date amenzi în valoare de 60.000 de lei.

Carnea de cal nu a dispărut de pe piaţă. Alte două societăţi din muncipiul Botoşani au fost amendate de inspectorii sanitari zilele trecute din cauză că livrau magazinelor pastă de mici şi carne tocată care aveau în conţinut carne de cal. Inspectorii au prelevat probe din produsele care urmau să ajungă pe piaţă, iar analizele de laborator au confirmat bănuielile inspectorilor. Carnea ce urma să ajungă pe mesele botoşănenilor era de cal.


Existenţa cărnii de cal a fost confirmată şi de buletinele de analiză de la Bucureşti. Cele două unităţi au fost sancţionate cu câte 30.000 de lei. De asemenea, au fost avertizate că le va fi sistată activitatea pe o perioadă de un an dacă mai livrează astfel de produse“, a declarat Minodora Vasiliu, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani.


Carnea de cal îi dezgustă pe cumpărători


Cumpărătorii sunt oripilaţi de faptul că în farfuria lor ar putea să ajungă produse din carne de cal. Mai mult decât atât, cetăţenii au ajuns să nu mai aibă încredere în produsele de pe piaţă. „Nici nu trebuia să se stea la discuţii. Unităţile trebuiau închise din prima. Cum să-mi vândă mie carne de cal în pasta pentru mici?! Eu dacă îmi cumpăr o pungă de carne tocată nu vreau să am surpriza să constat că pun pe masă sarmale făcute cu carne de cal“, a declarat supărată Maria Crăciun, din Botoşani. Lucrătorii DSVSA vor continua să efectueze verificări pentru a se asigură că firmele din acest domeniu nu vor mai introduce pe piaţă carne de cal.


În Botoşani sunt 15 unităţi producătoare de carne tocată şi pastă de mici, toate acestea fiind deja verificate de specialiştii sanitar-veterinari. Până-n prezent au fost date amenzi de 60.000 de lei. „Vom monitoriza permanent aceste unităţi, vom demara controale inopinante pentru a ne asigura că nu se va mai introduce spre vânzare carne de cabalină“, a completat Minodora Vasiliu.

Două judeţe afectate 


Inspectorii sanitar-veterinari au demarat controlul în urmă cu aproape două săptămâni, după ce s-a descoperit că SC Agrocarn Company SRL Botoşani a livrat unui magazin din Siret (Suceava), carne de cal. Produsul era comercializat sub formă de pastă de carne tocată şi carne pentru mici. La două zile după depistarea produselor în galantarele magazinului sucevean, două carmangerii din Piaţa Centrală Botoşani au fost închise din cauza aceloraşi probleme. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite