Botoşani: Botoşănenii învaţă tehnici de apărare de la un prinţ nipon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Botoşănenii învaţă tehnici de apărare de la un prinţ nipon
Botoşani: Botoşănenii învaţă tehnici de apărare de la un prinţ nipon

Nepotul împăratului Japoniei a strâns 45 de sportivi la demonstraţia de arte marţiale

Keido Yamaue predă timp de trei zile lecţii de arte marţiale la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă“ din Botoşani.

Nepotul împăratului Japoniei, Keido Yamaue, i-a surprins pe toţi participanţii la stagiul de pregătire prin comportamentul său şi nu a încercat niciun moment să-şi arate rangul pe care îl deţine. Organizatorii spun că japonezul a venit la Botoşani atât pentru a preda cursuri de arte marţiale, cât şi pentru a se destinde.

„Keido Yamaue nu a avut niciun fel de pretenţii. A venit în vacanţă în Botoşani şi, de altfel, ne-a spus să nu cheltuim mulţi bani cu el. Chiar dacă este nepotul împăratului Japoniei, locuieşte într-o cameră normală de hotel şi nu a cerut să fie cazat într-un apartament de lux. De asemenea, mănâncă la fel ca toţi ceilalţi sportivi veniţi la Botoşani“, ne-a spus Cristi Cărari, unul din organizatori.

Tehnica japoneză a prins la copii

La primul antrenament din cadrul stagiului de pregătire de la Botoşani, Keido Yamaue a venit relaxat şi a glumit tot timpul cu sportivii. În cele două ore şi jumătate, cât a durat prima şedinţă de pregătire, japonezul le-a arătat sportivilor mai multe tehnici de arte marţiale, iar la final a apreciat gradul de dezvoltare al acestei discipline.

„A fost un prim antrenament foarte bun. Jumătate au fost copii şi jumătate au fost adulţi. Au fost foarte disciplinaţi şi sper că au înţeles. Am mai venit de trei ori în România, dar sunt pentru prima dată în Botoşani“, a declarat Keido Yamaue. Cei mai impresionaţi de prezenţa japonezului au fost copiii. „A fost foarte frumos şi mi-a plăcut că am învăţat două procedee noi. Voi veni şi la celelalte antrenamente“, a spus Teodor, un băiat de nouă ani. 

Sportul îl ţine în formă

La 63 de ani, Keido Yamaue spune că face în fiecare dimineaţă mişcare pentru a se menţine în formă şi, din când în când, intră în sala de antrenament.

A recunoscut că originea sa a reprezentat de-a lungul timpului un avantaj, dar a subliniat că performanţele obţinute în artele marţiale s-au datorat muncii. Soke Keido Yamaue este întemeietor şi preşedinte al Internaţional Bujutsu University, 10 dan Yamaue Ryu Aikijutsu şi 10 dan Nord Shaolin Kung Fu. A deprins tainele artelor marţiale de la bunicul şi tatăl său, ultimul fost membru în Comitetul Olimpic Japonez.

Stagiul de pregătire se va încheia mâine

La stagiul de pregătire care a început ieri la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă“ participă 45 de practicanţi ai artelor marţiale din Botoşani, Iaşi, Bucureşti, Vaslui şi Bârlad. În total, au fost programate trei zile de antrenamente în care nepotul împăratului Japoniei îi învaţă pe sportivi tainele artelor marţiale. Duminică, la ora 12.00, va avea loc o demonstraţie atât a sportivilor prezenţi cât şi a japonezului Keido Yamaue.

Stilul de luptă al lui Keido Yamaue vine în urma unor experienţe din Orient şi ţările scandinave, Cătălin Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Nipon

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite