Botoşăneanul condamnat pe nedrept în Franţa, declarat nevinovat de Tribunalul din Lille

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Murariu vrea să ceară acum daune de la statul român şi francez
Marius Murariu vrea să ceară acum daune de la statul român şi francez

Sentinţa instanţei franceze, pronunţată ieri, este definitivă şi irevocabilă. Justiţia franceză a recunoscut oficial că a comis o eroare judiciară condamnându-l pe nedrept pe Marius Murariu.

Botoşăneanul Marius Murariu a aflat abia astăzi de sentinţa Tribunalul din Lille. Decizia instenţei franceze  a fost pronunţată în lipsa botoşăneanului de 32 de ani care nu a avut bani să ajungă la proces.

"Am aflat dimineaţă că am fost declarat nevinovat. Ieri am stat ca pe ace şi am căutat toată ziua informaţii despre procesul meu pe internet. Am vrut să sun avocatul din Franţa, dar neştiind limba nu am am mai luat legătura cu el. Mă bucur că în sfârşit s-a făcut dreptate şi le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să dovedesc că nu sunt vinovat.  Aş vrea să afle că sunt nevinovat şi patronul meu la care am lucrat în  Italia şi poate mă cheamă înapoi la muncă. Asta îmi doresc acum cel mai mult", ne-a declarat Marius Murariu.

Justiţia franceză l-a declarat nevinovat pe botoşănean în baza unei contraexpertize ADN şi a  obligat statul să plătească onorariile avocatului  Julien Bensoussan, care l-a apărat pe român în proces.

În baza sentinţei Tribunalul din Lille, tânărul vrea să deschidă acţiuni în intanţă împotriva statului francez şi român şi să ceară daune pentru cele 110 zile petrecute pe nedrept în închisoare.

Reamintim că Marius Murariu, deşi nu a călcat nicodată în Franţa, a fost acuzat pentru comiterea mai multor jafuri în această ţară. Tânăru la  fost extrădat de autorităţile române şi condamnat la închisoare de cele franceze în baza unor probe neconcludente care ulterior au fost contestate de un avocat francez ce s-a oferit să-l apere pe român.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite