Botoşani: Botoşăneanul care a uimit publicul la Cerb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Jacobsen sau Cernăuţeanu, aşa cum îl cunosc cei de acasă, a reprezentat Norvegia la festivalul internaţional de la Braşov.  

Artistul în vârstă de 35 de ani a studiat muzica la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani. La 14 ani, Ovidiu, acum cu numele de scenă Ovi,  a câştigat primul premiu la  concursul naţional de muzică „Florile Dragostei“. Imediat după ce a împlinit 18 ani, a  plecat printre străini, pentru a-şi perfecţiona talentul.
După ce a făcut senzaţii cu vocea sa în Japonia şi Groenlanda, în 1995 a ajuns în Norvegia, unde s-a şi stabilit.

Părinţii lui locuiau cu mine în bloc. S-au mutat în urmă cu vreo opt ani. El vine mai rar pe aici. Ştiam că e talentat la muzică, dar nu m-am gândit că excelează în acest domeniu“, a mărturisit Gabriela Froicu, vecină. Locatarii blocului de pe Aleea Nouă şi-au recunoscut vecinul la televizor în a două seară a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur“. Oamenilor nu le-a venit să creadă că vecinul lor a ajuns vedetă. „Mi-a plăcut foarte mult, atât mie cât şi soţiei mele. Sper să câştige. A fost cel mai bun din concurs, după părerea mea. E un tip foarte comunicativ, un tip extraordinar. Dacă venea la Botoşani în concert, la vocea lui, venea tot Botoşaniul să-l vadă“, a spus Petru Burlacu, unul dintre vecinii lui Ovi.


Nu şi-a uitat originile


După prestaţia de pe scena Cerbului de Aur, Ovidiu a ţinut să spună câteva cuvinte, dedicate celor care l-au cunoscut: „Am reprezentat Norvegia pentru că acum locuiesc acolo, dar am cântat şi pentru români şi pentru Botoşani, negreşit. Mă bucur că am surprins publicul românesc. Am planuri mult mai mari şi publicul românesc nu lipseşte din ele“, a menţionat artistul, adept al prestaţiei live pe scenă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite