Botoşani: Bolnavii din spitale, răcoriţi cu apă şi ceai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bolnavii din spitale,  răcoriţi cu apă şi ceai
Botoşani: Bolnavii din spitale, răcoriţi cu apă şi ceai

Spitalele luptă împotriva temperaturilor ridicate cu cearşafuri umede,  aer condiţionat şi foarte multe lichide.

25 de persoane au ajuns ieri la Spitalul Judeţean „Mavromati“, după ce au leşinat în stradă din cauza căldurii. Spitalele au luat primele măsuri împotriva caniculei. La intrarea în Maternitatea Botoşani a fost amenajată o cameră răcoroasă pentru eventuale cazuri de leşin şi insolaţii.

„Este o cameră pregătită şi cu soluţii perfuzabile. Toţi bolnavii şi aparţinătorii acestora primesc ceai de plante din producţia proprie a spitalului“, a declarat Maria Olaru, directorul Maternităţii din Botoşani.

În lipsa aparatelor de aer condiţionat, Spitalul de Pediatrie a optat ca şi celelate unităţi medicale pentru montarea la geamuri a unor cearşafuri umede. Raţia de lichide a copiilor internaţi a fost dublată. Aceleaşi măsuri s-au luat şi la Spitalul Judeţean „Mavromati”, unde multe din secţii sunt dotate şi cu aer condiţionat.

Vârful caniculei,
atins astăzi şi mâine

La Staţia Meterologică Botoşani termometrele au luat-o razna în ultimele 48 de ore. Dacă joi dimineaţă erau  30 de grade Celsius, imediat după prânz temperaturile au atins 35 de grade la umbră şi 56,3 grade la sol.

„Este vorba despre un val de căldură care vine din Africa de Nord şi care este cu atât mai periculos cu cât lipseşte umiditatea. Nu am mai înregistrat temperaturi atât de ridicate de zece ani“, a declarat Mariana Constatinescu, meteorolog.

Ieri încă a fost bine spun specialiştii de la Staţia Meteorologică Botoşani. Vârful caniculei este anunţat pentru astăzi şi mâine, când temperaturile vor depăşi la umbră 35 de grade, iar solul se va încinge la aproape 60 de grade. Codul galben de caniculă intrat în vigoare ierila ora 14.00 va fi ridicat abia mâine seară la ora 18.00.

La orele amiezii, zeci de bătrâni au umplut băncile de pe pietonalul Unirii din municipiu. Acoperiţi cu pălării de paie, pensionarii au ieşit la plimbare. „Oricum în casă e mai cald decât afară. Aici mai stai sub un copac la umbră, dar în casă te coci“, a declarat Viorel Bursuc, pensionar.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite