Biblioteca Judeţeană va fi dotată cu 30 de computere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Biblioteci globale“ este finanţat de fundaţia „Melinda şi Bill Gates“ şi are drept scop dotarea cu computere a bibliotecilor publice din cinci judeţe, printre care şi Botoşani.

Cel mai bogat om din lume investeşte 1,4 milioane de dolari în acest proiect-pilot, care le va permite locuitorilor din mediul rural accesul mai uşor la internet. Suma va fi alocată ca o finanţare nerambursabilă, iar scopul proiectului constă în încurajarea comunicării online şi în facilitarea accesului la informaţii.

Alte 20 de biblioteci rurale au fost incluse în proiect

În proiectul care se desfăşoară la nivel naţional a fost inclusă şi Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu“, care va fi dotată în acest an cu 30 de calculatoare de ultimă generaţie, ce vor fi legate în reţea, dar şi cu alte produse software. Investiţii se vor face şi în alte biblioteci comunale.

„Prin intermediul acestui proiect, Biblioteca Judeţeană va primi un număr important de calculatoare şi logistică de informaţie. În acelaşi timp, 20 de biblioteci comunale din judeţ vor fi informatizate, realizând astfel o reţea foarte importantă de informatizare a bibliotecilor din judeţul Botoşani. Este un proiect la care noi nu am participat cu bani, ci am adus practic bani“, a precizat Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu“ din Botoşani. Lucrările de modernizare a bibliotecilor vor începe în următoarele săptămâni.

Proiectul este derulat prin intermediul organizaţiei International Research & Exchanges (IREX) şi, în funcţie de succesul obţinut, va fi extins şi în alte localităţi din ţară. În paralel, Guvernul României derulează un program de realizare a unei biblioteci digitale naţionale, care va înlocui sistemul clasic de lectură.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite