Botoşani: Bebeluşii vor primi din nou lapte praf gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bebeluşii vor primi din nou lapte praf gratuit
Botoşani: Bebeluşii vor primi din nou lapte praf gratuit

După jumătate de an în care au fost ţinuţi la regim, bebeluşii botoşăneni vor primi din nou lapte praf. Micuţii ai căror mame nu au posibilitatea să-i alăpteze, fie din cauza unor

După jumătate de an în care au fost ţinuţi la regim, bebeluşii botoşăneni vor primi din nou lapte praf. Micuţii ai căror mame nu au posibilitatea să-i alăpteze, fie din cauza unor afecţiuni cronice, precum TBC sau HIV/SIDA, fie pentru că aceştia nu iau în greutate, vor primi din nou raţia lunară de lapte. Livrările vor începe de la jumătatea acestei luni. „În perioada imediat următoare laptele va ajunge la medicii de familie. Vom contacta firma distribuitoare pentru a ne livra laptele. Mămicile care se înscriu în categoriile respective vor primi raţia chiar din iulie“, a precizat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Ministerul Sănătăţii a acordat judeţului Botoşani 226.000 de lei pentru laptele praf ce urmează să fie distribuit până la sfârşitul anului. Peste 70.000 de lei au intrat deja în conturi. Cu aceşti bani se vor cumpăra însă doar 3.600 de kilograme, în condiţiile în care un bebeluş ar trebui să primească o raţie lunară de 3,5 kilograme. Din acest motiv, de ajutor vor beneficia puţin peste 1.000 de cazuri. Potrivit reprezentanţilor DSP, aproximativ 2.000 de copii din judeţ necesită lapte praf gratuit, sarcina selecţiei beneficiarilor revenindu-le medicilor de familie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite