Bătrânii, zguduiţi de reducerea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii internaţi la Cardiologie sunt îngroziţi şi spun că viaţa a devenit pentru ei un lux.

Un bătrân a făcut un atac de panică şi a ajuns la spital după ce a aflat de la ştiri că i se va micşora pensia cu 15%. Botoşăneanul se află acum internat la Secţia de Cardiologie a Spitalului „Mavromati“, fiind diagnosticat cu angină pectorală. „Mă uitam joi seara la ştiri şi, când au dat că scad pensiile cu 15%, mi s-a făcut rău. M-am enervat şi eu nu am voie să mă enervez. Am avut o cădere nervoasă, mi-a crescut tensiunea“, a spus Constantin Pancu. El spune că cheltuie 300 de lei pe medicamente, în condiţiile în care pensia sa este puţin peste 700 de lei şi susţine că nu va reuşi să se descurce cu o pensie mai mică.


„Suntem cinci persoane în casă: eu, soţia, fata, ginerele şi copilul lor. Ginerele nu lucrează, că a rămas fără serviciu în urmă disponibilizărilor. Soţia mea are o pensie de 1.000 de lei. Nu ne descurcam nici până acum cu banii. Toţi sunt disperaţi, întrebaţi-i! Omul ăsta de lângă mine renunţă la sănătate din cauza banilor“, a spus îngrozit bătrânul, arătând spre colegul de salon.

Gheorghe Anatore (71 de ani), din Vorona, a refuzat ieri să plece la Iaşi, unde ar fi trebuit să primească un cip stimulator cardiac. Refuzul bărbatului a venit după ce a aflat că pensia, şi aşa mică, i se va micşora la 255 de lei. „Nu pot să mă duc nici la baie singur, ameţesc. Mi-au spus doctorii că trebuie să mă duc la spital, la Iaşi, să îmi pună un cip, dar am semnat că nu vreau pentru că nu-mi permit“, a spus resemnat Gheorghe Anatore. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite