Bătrână bolnavă, ignorată de grevişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de botoşăneni au fost nevoiţi să suporte toanele  funcţionarilor publici, care n-au fost lăsaţi de şefi să protesteze. 

Unei femei de 65 de ani, venită ieri pentru o consultaţie la Spitalul Judeţean din Botoşani, i s-a făcut rău chiar în timp ce angajaţii instituţiei protestau pe scările unităţii medicale.

Bătrâna a fost la un pas de a se prăbuşi sub ochii demonstranţilor şi doar o infirmieră  a sărit să o ajute. Restul s-au mulţumit doar să-i întoarcă spatele. „Erau atâţia medici acolo, dar nimeni nu a întors măcar privirea la mine, de parcă nu aş fi existat. Ei aveau probleme mai importante decât să ajute o babă“, a spus tanti Maria Ilincaru.

Relaţii cu publicul cu nervii întinşi

Protestul de ieri al bugetarilor a fost unul mai mult formal. Cu excepţia ambulanţierilor şi a cadrelor medicale care au oprit lucrul pentru o oră ca să ceară demiterea Guvernului, restul angajaţilor la stat au avut o zi obişnuită de serviciu.

Vrând-nevrând, unii botoşăneni au simţit pe propria piele frustrările funcţionarilor, care n-au avut curajul sau n-au fost lăsaţi să-şi ceară drepturile. Unii funcţionari din Primăria Botoşani şi-au vărsat oful chiar pe cei care le plătesc salariile. „Am fost la Primărie să iau o adeverinţă pentru un dosar social şi inspectorul era foarte supărat pe colegii săi că n-au intrat în grevă. Îşi reproşau unii altora că n-au curajul să iasă în stradă şi m-au lăsat să aştept o oră la uşă. Când am îndrăznit să atrag atenţia, a ţipat să aştept dacă am chef, dacă nu să plec“, a spus Viorica Atodiresei, asistat social.

„Mulţi nu au căuta în sistem pentru că au toane“

Tensiunea s-a simţit şi la plata taxelor şi impozitelor locale. „Nu erau deloc amabile casierele şi se purtau de parcă trebuia să mă rog la ele să dau bani statului. Le înţeleg durerile, dar mulţi bugetari nu au ce căuta în acest sistem că au toane“, a spus Andrei Toma, un agent comercial dornic să plătească impozitul.

Singurii câştigaţi de pe urma protestelor făcute de alţii au fost profesorii care au spart greva şi au primit asigurări că vor primi restanţele de la al 13-lea salariu peste o săptămână. Pe 9 mai se vor achita integral şi salariile pe luna mai, dar şi premiile anuale, dau asigurări autorităţile locale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite