Botoşani: Sute de oameni în pădurea Basia la Rally-sprint (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Sute de oameni în pădurea Basia la Rally-sprint (GALERIE FOTO)
Botoşani: Sute de oameni în pădurea Basia la Rally-sprint (GALERIE FOTO)

Porcișteanu, Abraham și Bunica au făcut deliciul spectatorilor, alături de echpajele botoșănene prezente în competiție

La startul competiție nu s-au alinit decât 12 din cele 15 echipaje ce și-au anunțat prezența. Potrivit participanților la competiție, Rally-ul Sibiului ce va avea loc săptămâna viitoare a făcut ca majoritatea piloților de top din țară să renunțe la etapa de Rally-sprint de la Botoșani pentru a nu fi nevoiți să își schimbe setările mașinilor de competiție cu câteva zile înainte de o etapă.

„Se vede că s-au depus eforturi mari și vreau să le mulțumesc organizatorilor care ne-au oferit posibilitatea de a ne simți foarte bine. Îmi pare rău de super-specială că am prins o ploaie torențială și nu am putut oferi acelor oameni care au așteptat în ploaie spectacolul cuvenit” a declarat pilotul Thomas Abraham.

Alături de Thomas Abrahama, unul dintre cei mai aplaudați piloti ai competiției a fost Valentin Porcișteanu, care s-a impus la grupa N4 și conduce în clasamentul provizoriu FIA, alături de copilotul său Gabriel Lazăr.

„Pentru noi cursa a fost OK. Am venit să facem un antrenament pentru Sibiu. Am mers foarte bine însă pe final o mica peripeție, am rămas fără alternator și superspeciala am făcut-o pe baterie. La Sibiu avem același obiectiv ca și la Botoșani. Vrem să terminăm pe podium, să acumulăm cât mai multe puncte în economia campionatului”, a declarat Valentin Porcișteanu.

Cele șase treceri pe speciala de macadam dintre Stâna Baisa și Lacul Mihai Eminescu au însumat un taseu de peste 30 de kilometri. În opinia participanților, această specială a fost una de nivel internațional datorită virajelor dese și a lățimii reduse a căii de rulare.

„ A fost un traseu foarte frumos, foarte, foarte virajat, mai virajat decât multe altele din campionatul nostru de rally. Mi-a placut foarte mult.  A fost un traseu tehnic, iar față de anul trecut organizatorii au pregatit totul cum trebuie și am înțeles de la colegi că sa mers mult mai bine” a declarat Alina Bunica.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite