Botoşani: Traian Băsescu a revenit la sinistraţi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Traian Băsescu a revenit la sinistraţi (GALERIE FOTO)
Botoşani: Traian Băsescu a revenit la sinistraţi (GALERIE FOTO)

Oamenii au rămas cu aceleaşi probleme şi spun că singura posibilitate de a-şi termina casele reprezintă o alocare de fonduri de la Guvern. Faţă de precedentele vizite de această dată Traian Băsescu nu le-a mai făcut promisiuni sinistraţilor din Rădăuţi prut şi Baranca.

La un an dela inundaţiile de la sfârşitul lui iulie 2008, care au distrus în totalitate aproape 200 de case din localităţile Rădăuţi Prut şi Baranca, preşedintele Traian Băsescu a venit să vadă condiţiile în care locuiesc oamenii. Prima dată a vizitat localitatea Baranca unde Prutul a distrus circa 40 de case după care a mers la Rădăuţi Prut unde pagubele produse de inundaţii au fost mult mai mari.

La finalul vizitei, Traian Băsescu s-a arătat mulţumit de construcţiile realizate chiar dacă locuinţele nu au fost finisate la exterior, alimentarea cu apă nu a fost încă realizată iar energie electrică nu au toţi sinistraţii. „Lucrurile au prograsat faţă de anul trecut şi obiectivul Guvernului de a crea un acoperiş pentru toţi cei care au fost afectaţi grav de inundaţii este realizat. Acum problema este finisajul exterior pentru că la interior cam toţi şi-au făcut deja. E de văzut care sunt soluţiile. Nu m-aş angaja aici dar cert este că viaţa a reintrat în normal şi oamenii nu mai au disperarea de anul trecut”, a spus Traian Băsescu.

Nemulţumirile sinistraţilor
Dacă la Baranca nu au fost prea multe nemulţumiri în schimb la Rădăuţi Prut sinistraţii s-au arătat revoltaţi de faptul că nu au fost realizate finisajele, racordarea la apă nu s-a făcut şi nu există peste tot energie electrică. „E bine că s-au făcut casele dar fără un sprijin financiar nu ne putem descurca să le terminăm. Am 88 de ani, sunt veteran de război şi am fost patru ani prizoner de război. Am o pensie de 250 de lei şi nu îmi pot permite să termin de făcut casa. Cei mai tineri poate se mai descurcă dar la 88 de ani eu nu mai pot să îmi termin de făcut casa”, ne-a spus Vasile Căruceru.

„Merg să mai muncesc pe unde apuc ca să pot să-mi cumpăr o pâine. Nu am nicio şansă să pot termina casa. Am reuşit să fac interiorul dar pentru exterior nu am cu ce. Vine iarna, nu avem sobe, nu au lemne, apă nu se ştie când vom avea. A spus preşedintele că lumea şi-a revenit dar nu este adevărat pentru că mai sunt multe probleme. Cred că ne va aştepta o nouă iarnă foarte grea. Sunt care au copii mici. Ce vor face la iarnă? Se promit multe dar nu se fac. Dacă ne-ar da nişte bani pentru a termina exteriorul casei e foarte bine. Am auzit că se vor da vreo 30 de milioane şi dacă vor da putem face şi noi nu trebuie să mai angajeze firme”, a afirmat Mihai Pascaru.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite