Bani de pâine daţi pe amenzi pentru indisciplină de pietonii botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiunile au menirea de a disciplina pietonii care s-au obişnuit să ia cu asalt străzile fără să se asigure şi prin loc nepermis. Vezi ce sfaturi dau poliţiştii pentru a proteja viaţa.

Pietonii indisciplinaţi îşi fac de cap,  traversând pe unde apucă, în fugă, fără să se asigure. Chiar şi pe marcajul pietonal fac pasul în ultima clipă când maşina nu mai poate frâna. Aşa se face că în ultima perioadă numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietoni a crescut.

Asta i-a scos pe poliţişti în stradă şi până aseară, oamenii legii au amendat zeci de pietoni care au sfidat până şi prezenţa uniformelor în trafic, nu numai regulile elementare de circulaţie.

„ Au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele circulaţiei pe drumurile publice, 87 dintre persoanele sancţionate fiind pietoni depistaţi în timp ce traversau drumul public în mod neregulamentar, prin locuri nepermise sau fără a se asigura" a precizat Daniela Darea, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ PIETONILOR
:

Să traverseze străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni", iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde!
Să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de

vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă!

Citeşte şi: FOTO Cea mai mare secetă de la război încoace loveşte nordul ţării: Nu mai este apă în fântâni!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite