BOTOŞANI Cupă Balcanică vândută la fileu de două jucătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Buhăianu este convins că a fost vândut de două voleibaliste
Cătălin Buhăianu este convins că a fost vândut de două voleibaliste

Acestea ar fi fost cumpărate la barajul cu CSM Lugoj. Cel puţin asta susţine preşedintele de onoare de la CS Pro Volei, la jumătate de an după ratarea calificării în competiţia europeană

În primăvară, Pro Volei a avut de disputat un baraj pentru Cupa Balcanică în compania formaţiei CSM Lugoj. Şi aceasta era nou promovată, iar botoşănencele o învinseseră la barajul din 2010 pentru intrarea în Divizia A.


Pro Volei era marea favorită

Confruntarea s-a desfăşurat după modelul „cel mai bun din trei meciuri“, iar Pro Volei era mare favorită deoarece juca primul meci acasă. Dacă nu reuşea să îşi apropie calificarea după primele două partide, de la Botoşani şi Lugoj, partida decisivă era programată la Sala Polivalentă din municipiu.
Prima înfruntare a confirmat statutul de mare favorită al echipei Pro Volei, care s-a impus categoric, cu 3-0, câştigând seturile, la 6, 11 şi 15. Ce a urmat a fost greu de înţeles pentru toată lumea. La Lugoj, fetele au pierdut cu 0-3 fără drept de apel, iar la Botoşani au fost învinse din nou, cu 3-1, într-o partidă cu o sumedenie de greşeli inexplicabile.


„Sunt vândut ca ultima precupeaţă“


Finalul acelei partide a fost de-a dreptul halucinant. Cătălin Buhăianu, preşedintele de onoare al CS Pro Volei, a ţipat la antrenorul Berthold Văsuică în faţa celor aproximativ 800 de spectatori, iar tehnicianul nu a mai mers la vestiare, ci a părăsit sala laolaltă cu publicul. La şase luni după acel eşec al echipei, parlamentarul a dezvăluit ce s-a întâmplat.


„Am renunţat la Divizia A pentru că ultimul meci de acasă cu Lugojul a fost vândut, da? Meciul a fost vândut! Cine a vândut, nu mai are rost să dau nume, despre morţi numai de bine. Iar eu în momentul în care mă duc şi construiesc ani de zile un lucru şi am spus că vreau să joc în Cupele Europene şi în ultimul meci sunt vândut ca ultima precupeaţă din piaţă, cred că e puţin cam mult“, a declarat Cătălin Buhăianu.


Au făcut exact invers faţă de ce le-a cerut antrenorul


Acesta susţine că are suficiente informaţii care i-au creat convingerea că a fost vândut de jucătoare. Ele nu ar fi respectat tactica şi ar fi jucat exact invers faţă de cum le-a cerut antrenorul. Cătălin Buhăianu mai spune că o mare problemă a fost şi faptul că nu prea existau variante de înlocuire a acestora. În plus, Buhăianu ar fi primit informaţii care să îi confirme bănuielile şi de la oamenii din volei din Constanţa sau din Bacău.


Jucătoare numai din Botoşani


Parlamentarul susţine că două voleibaliste ar fi fost cumpărate, dar că nu e vorba nici de sârboaice, nici de fete crescute de la Botoşani. Cătălin Buhăianu a refuzat să facă însă nominalizări. În schimb, este convins că antrenorul nu a avut nicio legătură cu acest aranjament. Cert este că acum Pro Volei tocmai a redebutat în Divizia B şi are jucătoare numai din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite