UPDATE Azerii de la SOCAR primiţi cu ţuică de casă la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Socar, Rovnag Abdullayev, a inaugurat astăzi prima benzinărie Socar din ţară, deschisă la Botoşani. Azerul s-a conformat tradiţiei şi a gustat ţuică de casă .

               Președintele companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, Rovnag Abdullayev a inaugurat oficial prima benzinărie SOCAR din țară, la Botoșani. Panglica inaugurală a fost tăiată de președintele SOCAR, Rovnag Abdullayev, însoțit de directorul SOCAR România, Hamza Karimov și primarul Cătălin Flutur, ceremonie la care a asistat și prefectul Cristian Roman, oameni de afaceri din Botoșani dar și directori de instituții.


Click aici pentru fotogalerie 

Angajații SOCAR Botoșani

           În județul Botoșani există 5 benzinării SOCAR, două în municipiu, una în Răchiți, una în Darabani și o stație în Trușești. "În cele două stații din Botoșani am investit aproximativ 1,5 milioane euro. Darabaniul şi Truşeştiul reprezintă investiţii mai mici, în medie 20-25 mii euro„ a declarat reprezentantul legal al SOCAR Petroleum, Doina Berescu. Potrivit acesteia, compania are în vedere și construirea a trei depozite, în România. " Orașul Roman este poziția ideală pentru un depozit, avem oferte și trebuie să luăm o decizie, dacă achiziționăm, modernizăm și punem în funcțiune sau găsim un teren cu acces la cale ferată și construim un depozit. La Rediu avem și un depozit în conservare, urmează să luăm o decizie dacă îl activăm și îl modernizăm sau nu" a mai spus Berescu.


        Investițiile SOCAR în Botoșani reprezintă un pas uriaș în dezvoltarea economică a municipiului. Compania azeră a anunțat că sediul social va fi în Botoșani, ceea ce înseamnă că taxele și impozitele aferente oricărei investiții va intra în bugetul local. „Faptul că Socar a venit în România şi a venit la Botoşani este în primul rând, pentru oraşul nostru, pentru judeţul nostru şi din câte am văzut pentru toată ţara un lucru extraordinar de bun" a precizat primarul Cătălin Flutur.
          Potrivit oficialilor SOCAR, până la sfârșitul acestui an, investiția companiei va fi de 18 milioane euro, la nivel național vor funcționa 15 benzinării, iar numărul locurilor de muncă va ajunge la 200, față de 150 câte sunt create până acum. În Botoșani, în compania SOCAR lucrează aproximativ 50 de persoane.

         Compania petrolieră de stat din Azerbaijan a deschis, până în prezent 11 stații în județele Botoșani, Suceava, Neamț și Iași.  " România este o ţară foarte importantă pentru noi, iar prima investiţie a început de la Botoşani. Există o relaţie foarte bună la nivel de conducere a ţărilor. Aceste relaţii politice care există în acest moment trebuie continuate cu relaţiile comerciale. Sunt foarte mulțumit și deja am fost informat că pentru realizarea acestui proiect în Botoșani deja s-a colaborat cu peste 114 firme românești" a declarat președintele SOCAR Rovnag Abdullyev.
         Azerii au mai precizat că investițiile pentru anul viitor sunt estimate la aproximativ 100 milioane dolari. " Planul nostru de investiții este deja bine pus la punct pentru anul viitor. Am alocat un fond de investiții de 100 milioane de dolari și pentru România este foarte important să colaborăm cu firme românești" a declarat președintele companiei petroliere de stat din Azerbaijan, Rovnag Abdullayev.
        Directorul SOCAR România Hamza Karimov a declarat că decizia de a demara acest proiect de la Botoșani se datorează poziționării acestei regiuni. "Este o regiune foarte bună pentru dezvoltare. Botoșaniul se află la granița cu Ucraina și Moldova, unde SOCAR are deja un lanț de benzinării" a precizat oficialul. Obiectivul companiei este de a construi, în următorii 3 ani,  300 de stații în întreaga țară.


        Compania SOCAR a intrat pe piața din România preluând 90% din acţiunile firmei Romtranspetrol din Botoşani, controlată de Iulian şi Doina Berescu, schimbând apoi denumirea societății în SOCAR Petroleum. Diferenta de 10% din acțiuni a rămas în posesia fostului acționar majoritar, Doina Berescu. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite