Autorităţile anunţă că nu au bani pentru salariile profesorilor pe noiembrie şi decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de salarii pe ultimele două luni ale anului a rămas fără un leu după ce banii au fost transferaţi pentru plata lefurilor din trimiestrul trei. Singura soluţie  ar fi o rectificare de buget care să acopere necesarul de 8,8 milioane lei.

Profesorii din Botoşani au asigurate salariile doar până în luna octombrie, inclusiv. Şi asta după ce autorităţile locale au cerut transferarea a  6 milioane de lei din fundul de salarii din trimestrul IV pe trimestrul III. Din această cauză, fondul de salarii pe ultimele două luni ale anului a rămas fără niciu un leu şi se aşteaptă acum o rectificare bugetară.

"Pe octombrie nu sunt probleme din câte am înţeles de la Finanţe. Avem solicitareade 8,8 milioane lei la Guvern şi se cunoaşte problema la cel mai înalt nivel", a declarat prefectul Cristian Roman.

Sindicate din învăşământ susţin că se aşteptau la acest lucru încă din primăvară, când au protestat în stradă pentru plata drepturilor salariale.

"În urma protestelor din martie au fost transferaţi bani dintr-un trimestru în altul şi ne aşteptam să se ajungă în această situaţie spre final de an. Sunt şcoli în judeţ unde în luna august oamenii au primit salariile pe iunie. Guvernul trebuie să găsească rapid o soluţie pentru a rezolva această problemă", a declarat Maria Ţiprigan lidetul SIP  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite