Botoşani: Autorităţile, pasive la primul caz de botulism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Coţuşca s-a îmbolnăvit după ce a mâncat pateu

Autorităţile nu au luat nicio măsură pentru a identifica lotul de conserve, deşi datele furnizate de pacient i-ar fi putut ajuta.

Cazul a intrat în atenţia medicilor la sfârşitul săptămânii trecute, când un bărbat de 48 de ani din comuna Coţuşca a fost adus la Unitatea de Primire  Urgenţe de la Spitalul Judeţean „Mavromati“ în stare gravă, cu faţa aproape paralizată. Bărbatul acuza o stare generală de rău şi abia putea vorbi.
 

Ulterior, pacientul a fost direcţionat către Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. „Pacientul a fost adus la noi în cursul zilei de miercuri cu suspiciunea de botulism. Analizele au fost trimise la Bucureşti şi aşteptăm rezultatele cel târziu luni. Între timp i-am administrat serul antibotulinic”, a declarat Carmen Manciuc, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Acesta este primul caz de botulism înregistrat la Botoşani în acest an.

Conservă adusă de rudă

Din primele cercetări ale medicilor rezultă că totul a plecat de la o cutie de pate de ficat, cumpărată din comerţ de o rudă a bolnavului şi consumată în timp ce pacientul era internat în Spitalul TBC Botoşani. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au declanşat o anchetă pentru a se afla cu exactitate provenienţa conservei.

În schimb, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor stă liniştită. „Să nu exageram! Vorbim despre o singură persoană, iar cazul nu e confirmat prin buletin de analiză a produsului. Nu am produs, nu am lot, nu am locaţie de unde a fost cumpărat. Din punct de vedere sanitar-veterinar nu poţi să te iei de ceva dacă nu ai nimic la mână. Este un singur caz în care nu am nici un istoric. Pentru noi este doar o simplă informare“, a declarat Dora Vasiliu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite