Botoşani: Automate de bilete în staţiile de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Automate de bilete în staţiile de tramvai
Botoşani: Automate de bilete în staţiile de tramvai

Investiţia Primăriei va fi realizată până la sfârşitul anului, când vor fi montate şi sisteme electronice de afişaj

Călătorii vor avea la dispoziţie aparate de la care vor putea cumpăra bilete în fiecare staţie de tramvai din municipiu. 

Primăria municipiului Botoşani este pe punctul de a încheia contractul cu o firmă din Oradea care va monta automate de bilete şi sisteme de afişaj electronic atât în staţiile de tramvai cât şi în tramvaie. Reprezentanţii primăriei spun că nu se va aloca niciun leu de la buget fiindcă firma privată va face investiţia, după care va primi timp de câţiva ani un procent din încasările societăţii Eltrans.

„Am primit o ofertă de la reprezentanţii unei firme din Oradea, care s-au arătat interesaţi să investească în transportul local din municipiu. Mai exact, este vorba de automate de bilete şi de montarea unor sisteme de afişaj electronic, atât în staţii cât şi în tramvaie, la fel cum este în Franţa sau Germania. În perioada imediat următoare vom avea o discuţie cu reprezentanţii firmei“, a spus primarul Cătălin Flutur.

Nu sunt bani pentru tramvaie noi

Cât priveşte achiziţionarea de tramvaie, reprezentanţii Primăriei spun că deocamdată nu se pune problema deoarece nu sunt bani la buget. Totuşi, în prima jumătate a anului viitor se vor cumpăra câteva, second-hand, din Germania pentru că actualele mijloace de transport trebuiau scoase de mult din uz. Dacă la transportul cu tramvaiul nu pot fi făcute modernizări din cauza bugetului insuficient, pe rutele de maxi-taxi situaţia este ceva mai bună. Directorul firmei Microbuzul, care se ocupă de transportul cu microbuze, susţine că face investiţii, atât pentru confortul călătorilor, cât şi pentru a evita încălcările regulamentului de către şoferi.

„De vreo doi ani tot facem investiţii în transportul cu maxi-taxi. Am schimbat aproape în totalitate microbuzele, iar acum se circulă în condiţii destul de bune, am făcut parc auto, spălătorie şi service. Am montat GPS-uri pe fiecare maşină pentru a monitoriza şoferii în trafic şi urmează să instalăm un sistem de numărare a călătorilor. De asemenea, va fi  amenajată o staţie PECO în parcul auto, astfel încât şoferii să plece dimineaţa în curse cu rezervorul plin şi nu să se plimbe pe la benzinării“, a spus Dumitru Balan, directorul SC Microbuzul SRL.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite