Botoşani: Au inventat gripa porcină ca să scape de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Au inventat gripa porcină ca să scape de ore
Botoşani: Au inventat gripa porcină ca să scape de ore

Investigaţi de către medici, liceenii erau sănătoşi tun

 Autorităţile sanitare erau pe punctul de a declanşa alerta când cei doi băieţi, ambii de 18 ani, dar elevi la licee diferite, s-au prezentat la spital susţinând că au contactat virusul A-H1N1. Aceştia susţineau că au intrat în contact cu persoane întoarse din străinătate posibil bolnave.

Consultaţiile medicale au arătat că liceenii nu sufereau de vreo boală. Luaţi la întrebări aceştia au motivat că voiau să obţină o scutire de la ore.

Până la 30 octombrie, fiecare şcoală din judeţ are obligaţia de a se dota cu măşti medicale antigripă pentru a proteja elevii de noul virus. Elevii vor purta aceste măşti de protecţie numai în cazul apariţiei unei suspiciuni sau dacă într-o clasă apar mai multe cazuri de viroză.

De asemenea, şcolile în care apar trei cazuri de gripă porcină vor fi închise timp de şapte zile şi îşi vor putea relua activitatea după ce inspectorii DSP îşi vor da acordul că nu mai există niciun pericol.

Până acum, în Botoşani au fost monitorizate 6 persoane care au intrat în contact cu purtători ai virusului A-H1N1, însă boala nu a apărut la niciunul din ei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite