Botoşani: Au îmbătrânit în aşteptarea ANL-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Au îmbătrânit în aşteptarea ANL-urilor
Botoşani: Au îmbătrânit în aşteptarea ANL-urilor

Din cauza întârzierii demarării lucrărilor de execuţie, 10% din solicitanţi nu se mai încadrează în baremul pentru acordarea locuinţelor sociale.

Peste 1.000 de tineri şi-au depus dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL în urmă cu trei ani. Deşi teoretic îndeplinesc criteriile cerute de lege, mai bine de 10% din solicitanţi nu vor mai primi case. Repartiţiile ar putea fi acordate abia în 2011, când va fi finalizat noul cartier Cişmea II.

Până atunci, peste 100 de persoane vor depăşi vârsta maximă de 35 de ani şi, potrivit, legii, nu mai pot primi case. Oamenii sunt disperaţi, mai ales că Primăria anunţa la începutul anului că 96 de locuinţe vor fi gata în 2009.

Construcţia, întârziată de la Bucureşti

„Până la finalizarea caselor împlinesc 35 de ani şi nu mai iau ANL. Visez la o casă de trei ani, de când mi-am depus dosarul. Am copil şi nu ştiu ce voi face pentru că nici soţia mea nu se încadrează în aceste criterii“, a spus Ionel B., proiectant.

Construcţia celor trei blocuri din cartierul Cişmea a fost anunţată încă de anul trecut, dar lucrările nu au început nici până acum. De vină pare să fie întârzierea licitaţiei făcută la nivel naţional. În aceste condiţii, lucrările ar putea fi demarate abia anul viitor. „Contractarea şi licitaţia sunt făcute la Bucureşti. Nu suntem noi răspunzători că s-a întârziat. Speram ca lucrările să înceapă anul acesta, dar nu a fost aşa. Din păcate, blocurile vor fi terminate cel mai probabil la sfârşitul lui 2010 şi unii nu vor mai prinde repartiţii pentru că nu mai au vârsta legală“, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.

Alte câteva zeci de tineri ar putea pierde repartiţiile pentru că legislaţia s-a schimbat în ultimii doi ani. Pe lângă cele 96 de locuinţe care urmează să fie construite în cartierul Cişmea până la sfârşitul anului 2011, Primăria a primit acordul pentru a treia etapă ANL. Astfel, 88 de apartamente vor fi construite în zona Rediu, la ieşirea din Botoşani spre Ştefăneşti.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite