Astăzi are loc prima naştere sub apă la Maternitatea Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este o premieră la Botoşani, viitoarea mămică nu va suporta costurile intervenţiei care se ridică la 1000 de euro.

Norocoasa este Maria Meleşteu, o tânără de 22 de ani din Botoşani, care se află la prima naştere. „Gravida este în travaliu şi, în scurt timp, va naşte. Cu toţii avem emoţii dar suntem convinşi că totul va fi bine", a spus dr. Maria Olaru care a dat asigurări că primele cinci naşteri sub apă vor fi gratuite.

De o lună de când a aflat că la Maternitatea Botoşani se pot face naşteri sub apă, Maria a căutat să se informeze cât mai bine despre riscurile şi avantajele acestui tip de naştere. „ Ştiu că în străinătate se fac de ani buni astfel de naşteri. Prea mult, sincer, nu ştiu decât că este mai bine pentru mine şi copil. Durerile sunt mai mici iar naşterea mai uşoară. Medicii m-au asigurat că va fi bine dar am emoţii mari mai ales că i-am auzit inima bebeluşului bătrând", a spus viitoarea mămică.

Medicii se aşteaptă ca din oră în oră  Mariei să îi vină sorocul şi au pregătit totul ca băieţelul să vină pe lume în condiţii cât mai bune.

image

Vestea că pot naşte sub apă s-a răspândit repede printre gravidele internate în Maternitatea Botoşani. Trei dintre ele sunt femei în toată firea de la ţară care mai au acasă doi sau trei copii. Toate ştiu bine cum sunt durerile facerii iar ideea de a naşte uşor le surâde. Toate aşteaptă însă să vadă cum va decurge prima naştere sub apă ca să capete curaj.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite