FOTO Aşa arată un liceu din România înainte de începerea anului şcolar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul  nu a mai trimis banii pentru finalizarea lucrărilor de la Liceul „Elie Radu" din Botoşani iar constructorii şi-au luat tălpăşiţa. Clopoţelul va suna la toamnă printre munţi de gunoaie şi materiale de construcţii. Soluţii sunt, bani nu se găsesc.

Peste 100.000 de euro trebuie să trimită statul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Grupului Şcolar „Elie Radu" din Botoşani, lucrări demarate încă de acum trei ani şi sistate din lipsa fondurilor.

image

Sătui să aştepte bani de la stat, constructorii şi-au strâns echipamentele şi au plecat pentru că nu doresc să muncească pe datorie. „ Lucrările au fost sistată în aprilie. Toţi cei 50 de muncitori au plecat de pe şantier pentru că nu am avut cu ce să îi plătim", a spus Costică Voinea Axinte, directorul Grupului Şcolar „ Elie Radu „ din Botoşani.

image

În urma lor, liceul arată ca după bombardament. Gunoaie, obiecte sanitare distruse şi mormane de cărămizi şi var au umplut curtea liceului care va trebui să îşi deschidă porţile peste mai puţin de o lună.

Nici interioarele nu arată mai bine. Doar un sfert din cele 22 de clase au fost reabilitate. La restul ar mai fi de lucru măcar două luni asta dacă statul, prin Ministerul Educaţiei, va aloca banii necesari finalizării proiectului. „ Un singur palier a fost finalizat şi mai trebuie montate doar băncile. La parter şi etajul I încă mai este de muncă. În plus, trebuie făcute racordările de apă, canalizare şi energie electrică. În concluzie, clădirea nu poate fi folosită", a mai spus directorul liceului care a  trimis zeci de memorii la Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar prin care a cerut ajutor.

image

Absolvenţii de gimnaziu au ocolit liceul în acest an când au  aflat de condiţiile jalnice. 22 de calse, adică jumătate din capacitatea liceului, au rămas neocupate pentru că părinţii nu au dorit să îşi trimită copiii să înveţe în plin şantier şi să se înghesuie în internatul şcolii, singura clădire care poate fi folosită.

Detalii mâine în Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite