FOTO Aproape 1400 de absolvenţi intră de astăzi în BAC-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii  vor susţine examenul  la Colegiul National "A.T. Laurian" şi de la Şcoala numarul 10. Toate sălile vor fi supravegheate video, iar examenul va fi la fel de dificil ca cel din vară.

Pentru a doua sesiune a Bacalauratului, la Botoşani s-au înscis 1.369 de candidaţi care vor susţine examenul în cele două centre din judeţ.  Centrul de evaluare a fost stabilit la Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu".  Singurii care nu s-au putut înscrie la examen sunt elevii care în vară au fost prinşi copiind şi eliminaţi din sală.  Examenul se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi cel din vară, doar că acum toate sălile vor fi supravegheate cu camere video.

image

Pentru o bună organizare a examenului de bacalaureat, ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuită), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în derularea examenului de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit şi le cere părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol.

image

Este strict interzis accesul candidaţilor în sălile de examen cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor precum şi cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.

image

Calendarul examenului

Examenul începe astăzi  cu  proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă (proba A şi proba B).

Examenului de bacalaureat continuă marţi, 23 august, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română , în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B și C).

Miercuri 24 august  se va desfăşura probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C). Cât priveşte proba de evaluare a competenţelor digitale, aceasta se va desfăşura în intervalul 25-26 august 2011 (proba D).

Începând cu data de 29 august elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), pentru ca pe 30 august, conform programării, să se desfăşoare proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b).

 În data de 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului -  E(c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării -  E(d).

Afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie 2011, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie 2011.

 Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Rămâi pe www.botosani.adevarul.ro  pentru a vedea în timp real cum decurge Bac-ul de toamnă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite