Angajaţii de la Transfuzii se judecă pentru sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Centrului de Transfuzii Sanguine din Botoşani au dat în judecată, săptămâna aceasta, conducerea unităţii. Aceştia au luat calea instanţei, împreună cu un reprezentant al Sindicatului Ambulanţa, pentru că au rămas fără mai multe sporuri salariale.

Angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine le cer judecătorilor să-i oblige pe şefii lor să le achite sporul de periculozitate, de prevenţie şi cel de centru. Sporurile în cauză reprezintă mai bine de 30% din salarii.

„Vom ajunge să avem minimul pe economie“

Nemulţumirea personalului medical este cu atât mai mare cu cât salariile sunt şi aşa mici. „Nu mi se pare normal să nu avem spor de periculozitate. Este aberant. Tocmai noi, cei ce lucrăm cu sânge neverificat, să nu avem parte de acest spor? Vom ajunge să avem minimul pe economie. Ne vom lua drepturile în instanţă“, a spus asistentul-şef Lucica Creţu. În ultimul timp, nemulţumirile din sistemul sanitar nu au contenit să curgă.

Primesc bani doar pentru vechime

În afară de salariul de bază, singurul spor pe care angajaţii centrului îl primesc în prezent este cel de vechime. La personalul medical mediu nu este respectată nici grila de salarizare, care prevede acordarea de sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei. „Oprirea acestor sporuri înseamnă reducerea salariului cu 36% pentru cadrele medicale. Sperăm să se rezolve această problemă cât mai repede“, a declarat medicul Parascheva Temneanu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite