Botoşani: Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi vor primi restanţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:  Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi vor primi restanţele
Botoşani: Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi vor primi restanţele

Cei peste 1200 de salariaţi vor primi câte 2000 de lei săptămâna aceasta.  Cele 2,4 milioane de lei reprezintă doar  restanţele neacordate de doi ani şi se dau prin sacrificarea bugetelor altor instituţii subordonate Consiliului Judeţean. Pentru salarii, angajaţii de la protecţia Copilului mai au de aşteptat.

Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi la şedinţa extraordinară în care se hotărât soarta celor 1200 de angajaţi de la Protecţia Copilului. Doar 29 de aleşi ai judeţelui au spus ,,prezent,,.  Chiar şi aşa proiectul privind alocarea restanţelor pentru sănătatea şi securitatea muncii dar şi contravaloarea mesei a fost votat în unanimitate .


Cele 2,4 milioane de lei vor acoperi doar restanţele neacrodate de doi ani la Protecţia Copilului pentru securitatea şi sănătatea muncii dar şi masa caldă. Concret, fiecare dintre cei 1200 de angajaţi va primi în jur de 2000 de lei.
Aceşti bani vor veni  însă de la unităţile subordonate Consiliului Judeţean. 400 de mii de lei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri şi peste 100 de mii de lei din bugetul Memorialului Ipoteşti, spre exemplu.

Consilierii judeţeni recunosc că nu puteau rezolva problema de la Protecţia Copilului fără aceste sacrificii bugetare. ,, S-a luat de la ei ca să nu sufere 1200 de oameni care au şi ei datorii, copii şi rate. Bugetele nu vor fi afectate,, a declarat Dumitru Codreanu, consilier judeţean.


Cel mai probabil, angajaţii de la Protecţia Copilului vor primi banii la jumătatea acestei săptămâni. Pentru salariile de alte 2,5 milioane de lei mai au de aşteptat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite