Angajaţi botoşăneni care sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru angajaţii din transportul rutier de mărfuri, industria aparatelor de precizie şi managerii din confecţii recesiunea economică nu există.

Într-un judeţ cu aproape 13.000 de şomeri şi alte zeci de mii de persoane care câştigă doar salariul minim pe economie, mai sunt şi botoşăneni care câştigă zeci de mii de lei pe lună. Un „Top 30“ cu cele mai mari câştiguri salariale din ultimul an, realizat de finanţiştii botoşăneni, este dominat numeric de şefii din industria textilă.

Primul loc revine însă unui manager din sectorul aparatelor de distribuţie şi control al electricităţii, care ridică în ziua de chenzină peste 50.000 de lei de la casieria firmei.

Astfel, într-un an, angajatul-minune al cărui nume a fost protejat de şefii Fiscului a câştigat cu mult peste jumătate de milion de lei. „Cel mai mare venit net realizat în cadrul funcţiei de bază a fost de circa 680.000 lei pe întreg anul trecut“, a declarat Petru Luca, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani.

Locul doi îi revine unui manager din domeniul confecţiilor, cu venituri anuale de 458.664 de lei, iar locurile trei şi patru sunt „revendicate“ de salariaţii din transporturi rutiere de mărfuri. TIR-iştii spun că munca lor este bine plătită, dar şi răspunderea lor este mare.

„Transport mărfuri de zeci şi sute de mii de euro, iar responsabilitatea e una foarte mare. Trebuie să fii vigilent, să ajungi la timp, să ai grijă să nu provoci pagube, uneori transportăm şi mărfuri fragile. Nu e foarte uşor să fii şofer de TIR. Îmi place drumul, dar este o meserie extenuantă. Câştig aproape 7.000 de lei, e puţin dacă stai şi te gândeşti că în străinătate se câştigă cu mult peste 10.000 de lei“, a spus Dani Popovici,  un şofer care lucrează pentru o companie de transport mărfuri.

Din acest top nu lipsesc nici bancherii, constructorii şi nici agricultorii. Oamenii de la „munca de jos“ invidiază salariile celor care-i conduc. „Eu lucrez în confecţii, la maşina de surfilat, şi nu iau mai mult de 700 de lei în mână. Cei cu funcţii mai importante la noi, de coordonare sau care ţin de partea de design şi grafică câştigă mai bine. Fiecare cu ce se pricepe şi cât poate“, a spus Eliza Negoiu, angajată la o firmă de confecţii.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite