Botoşani: „Angajare de clovn“, în premieră la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: „Angajare de clovn“, în premieră la teatru
Botoşani: „Angajare de clovn“, în premieră la teatru

Spectacolul este o adaptare a unui text de Matei Vişniec, în regia lui Volin Costin.

Botoşănenii sunt aşteptaţi sâmbătă seara, la ora 19.00, la Teatrul „Mihai Eminescu“, unde va avea loc premiera piesei „Angajare de clovn“. Este un spectacol pus în scenă de Volin Costin, directorul artistic al Teatrului „Mihai Eminescu“, la care s-a lucrat aproape două luni. Regizorul Volin Costin spune că este o reprezentaţie care arată condiţia artistului din România cu toate problemele cu care se confruntă acesta.

„Şansa mi-a hărăzit să joc în câteva spectacole ale lui Matei Vişniec, iar după aceea să-l cunosc şi să merg cu el la festivaluri. Fiind apropiat de ideile şi gândurile lui, am considerat că acest text «Angajare de clovn» arată în acest moment situaţia şi condiţia artistului cu problemele pe care le întâmpină într-o societate în care artistul îşi face loc din ce în ce mai greu. La un moment dat spectacolul televiziunilor şi cel politic încearcă să ia locul artiştilor“, afirmă Volin Costin.

O trupă de clovni va juca în spectacol
„Am încercat să abordăm şi elemente comice. Spectacolul are o noutate în sensul că este o adaptare a textului original. Trecerea de la text la spectacol este evidentă în această abordare. Autorul are o propunere iar eu am venit cu o altă viziune“, mai spune regizorul. Surpriza serii va fi prezenţa trupei de clovni profesionişti din Chişinău. Regizorul Volin Costin susţine că a vrut să dea culoare acestui spectacol cu ajutorul umorului. „Acest spectacol l-am făcut împreună cu prietena noastră Victoria Bucun, căreia îi mulţumesc. Din distribuţie fac parte colegii Andreea Moţcu, Gina Pătraşcu, Cristina Ciofu, Cezar Amitroaie, Sorin Ciofu, Ovidiu Ivan. În premieră vom avea un grup profesionist de clovni din Chişinău, care vor interveni la un moment dat în spectacol. Sunt nişte clovni care au avut turnee în toată lumea, începând din Japonia şi până în Germania şi Spania“, susţine Volin Costin.

Botoşănenii aşteaptă acest spectacol, mai ales că timp de mai bine de o lună nu s-a jucat nimic pe scena Teatrului „Mihai Eminescu“, pe perioada verii. „Am auzit că este un spectacol foarte bun şi intenţionez să merg la premieră. Acest spectacol este binevenit după mai bine de o lună în care stagiunea a fost închisă“, ne-a spus Victoria Iancu, botoşăneancă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite