Andreea Bălăucă - Tânăra care asigură averea botoşănenilor (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Bălăucă
Andreea Bălăucă

În ultimii trei ani, Andreea Bălăucă a convins zeci de persoane să-şi protejeze locuinţa şi bunurile.

Andreea Bălăucă avea 20 de ani când a încheiat primul contract de asigurare. Evident, primii ei clienţi au fost părinţii, pe care i-a convins cât de important este să îţi asiguri casa împotriva furturilor şi a incendiilor.

Au urmat vecinii de bloc şi de cartier, reuşind ca în scurt timp să îşi formeze deja un portofoliu important. Uşor nu i-a fost, iar mulţi au privit-o cu scepticism pe tânăra care-i învăţa cum să-şi pună la adăpost averea. „ Mă considerau prea tânără să le dau sfaturi. Mi-a fost greu să le câştig încrederea şi să-i conving cât de important este
să-şi asigure bunurile. Cei care înţelegeau, nu aveau bani. Cei cu bani, mă purtau pe drumuri“,
îşi aduce aminte Andreea.

Aşa că tânăra a decis să „mănânce“ asigurările pe pâine. A studiat atent piaţa, a aflat care sunt nevoile concrete ale oamenilor, cât sunt dispuşi să investească şi ce avantaje le-ar putea oferi. Într-un cuvânt, a învăţat să facă oferte care nu pot fi refuzate.  „În meseria asta este foarte important să ştii să lucrezi cu oamenii. Să te apropii de ei, să le ştii nevoile şi să-i convingi că totul este pentru binele lor. Practic, investesc în siguranţa lor. Trebuie să gândim şi în perspectivă, aşa cum fac şi străinii“, a spus tânăra.

„Va deveni normalitate asigurarea bunurilor“
Deşi este la început de carieră, Andreea Bălăucă spune că primele satisfacţii au început să apară. „M-au sunat clienţi cărora le-am asigurat bunurile şi mi-au mulţumit pentru că le-am deschis ochii. Unii dintre ei  au fost prădaţi sau au avut accident şi nu au rămas pierduţi. Firma i-a despăgubit“,  a spus tânăra.

Cei cu venituri mai mici se rezumă doar la asigurările obligatorii de locuinţă. Totuşi, Andreea este optimistă  şi visează la o carieră în domeniul asigurărilor. „ Oamenii sunt acum prea săraci ca să se gîndească la viitor. E vorba şi de educaţie. În timp, va deveni o normalitate asigurarea bunurilor“, a mai spus Andreea. 

Profil
Născută. 10 mai 1987, Botoşani.
Studii. Studentă anul III la Facultatea de Management Financiar Contabil din cadrul Universităţii „Spiru Haret“.
Familie. Este necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri
Ce calităţi trebuie să aibă un agent asigurator?
Putere de convingere, în primul rând. Apoi răbdare şi multă înţelegere faţă de client, care abia are din ce trăi şi nu se gândeşte acum, pe timp de criză, şi la viitor.
Se câştigă bine din această meserie?
Nu te îmbogăţeşti. Se pot câştiga suficienţi bani cât să trăieşti decent. În străinătate, este o meserie respectată şi bănoasă. La noi va mai dura.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite