Botoşani: Andreea Pricope: „Iubesc tot ce este frumos în lume“ (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Andreea Pricope: „Iubesc tot ce este frumos în lume“ (PORTRET)
Botoşani: Andreea Pricope: „Iubesc tot ce este frumos în lume“ (PORTRET)

La 11 ani, botoşăneanca se apropie de modelul artistului complet. Cântă, dansează, pictează, face modeling şi joacă în piese de teatru.

A debutat în lumea artistică la doar patru ani, la un concurs organizat la grădiniţă. Atunci a cântat şi a dansat pentru prima dată şi a uimit asistenţa. Despre acest moment, Andreea nu-şi mai aminteşte acum mare lucru. „Ştiu că eram emoţionată şi voiam să primesc multe aplauze“, mărturiseşte fetiţa.

„Muncesc şase ore pe zi“

Dragostea pentru muzică i-a condus paşii spre Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ din municipiu, unde studiază vioara de cinci ani. În paralel, Andreea ia ore de canto la Şcoala Populară de Artă, unde profesoara sa, Cătălina Constantinovici, o pregăteşte în muzica uşoară.

Dansul de societate îl exersează altături de colegii săi din Asociaţia Culturală „Arlechin“ din Botoşani, iar actoria o practică alături de profesorul său de artă teatrală, Alexandru Mihalache, la Palatul Copiilor din oraş. „Muncesc cam şase ore pe zi. Nu am timp să mă plictisesc. De la şcoală merg la canto, apoi la dans şi la teatru. Termin toate repetiţiile şi fug acasă la teme. Aşa decurge o zi obişnuită pentru mine, dar nu mă plâng. Fac totul cu multă pasiune şi dragoste“, mărturiseşte Andreea.

Este foarte ordonată şi meticuloasă în tot ce face, nu îi place să i se facă observaţii sau să fie contrazisă, este foarte încăpăţânată şi sigură pe ea. În cei cinci ani de „carieră“, Andreea Pricope a participat la zeci de concursuri judeţene şi naţionale adunând zeci de distincţii la concursuri de dans şi muzică.

„Cu o piesă lentă ajungi la sufletul oricui“

Numai anul acesta a obţinut premiul I la Festivalul de muzică „Rază de soare“, premiul al II-lea la Festivalul „Tinere speranţe“, ambele organizate la Botoşani, dar şi locul al III-lea la „Comoara Moldovei“, de la Bârlad. „Eu cânt muzică uşoară, blues în general. Muzica lentă mi se potrivişte stilului, dar şi timbrului vocal. Cu o piesă lentă ajungi la sufletul oricui“, spune pe un ton expert Andreea, care are deja înregistrate două CD-uri cu piesele sale. Cel de-al treilea album, realizat alături de grupul „Unik Melody“, urmează să fie lansat până la sfârşitul anului.

A absolvit cursuri de modeling

Acum doi ani, Andreea a avut şansa să cânte alături de Fuego la casa Studenţilor din Iaşi şi a jucat în filmul muzical pentru copii „Pădurea albastră“, regizat de Dumitru Lupu. În ultimii cinci ani, micuţa artistă a participat la diverse emisiuni de diverstisment organizate de televiziuni naţionale şi a fost invitată la nenumărate evenimente culturale. Anul acesta, Andreea a terminat cursurile de modeling ale Agenţiei „Best Models Agency” din Suceava şi se pregăteşte intens pentru podiumul de prezentare.

Profil
Născută. 3 noiembrie 1998,  Botoşani.
Studii. Elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“.
Familie. Locuieşte împreună cu părinţii.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt artiştii preferaţi care te inspiră?
Îmi plac Fuego, Mihai Trăistariu şi Andreea Bălan. I-am cunoscut personal şi am fost la multe spectacole susţinute de ei.  
Ai o activitate intensă. Mai ai timp şi pentru şcoală?
Cum să nu? Şcoala este pe primul plan. Am învăţat să îmi gestionez timpul în aşa fel încât pasiunile mele să nu mă afecteze în plan educaţional. 
Unde te vezi în 10 ani?
Nu ştiu ce carieră voi alege. Deocamdată, mă bucur de toate aceste lucruri minunate care mă ajută să mă dezvolt frumos. Cred că voi avea timp să mă hotărăsc pe ce drum voi merge. Încerc să fac lucrurile cât pot de bine.

Ce-i place
Andreei îi place să cânte, să danseze şi să deseneze. De asemenea, micuţei artiste îi place să se machieze pentru prezentările de modă. Culoarea albastră este preferata ei. Cântăreţii ei favoriţi sunt Fuego, Mihai Trăistariu şi Andreea Bălan.

Ce nu-i place
Andreei nu-i plac oamenii răi şi cei care ţipă la ea. Nu-i plac desenele animate cu violenţă şi nici violenţa în sine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite