Anchetă superficială în cazul femeii ucisă de porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Cristian Roman a studiat raportul medicilor
Prefectul Cristian Roman a studiat raportul medicilor

Raportul a ajuns pe masa prefectului pe 26 noiembrie şi este avizat de şefii Direcţiei de Sănătate Publică şi şefii Spitalului Judeţean.

Ultimele patru zile din viaţa Niculinei Bărbosu sunt prezentate evaziz în cinci pagini în care cadrele medical încearcă să îl convingă reprezentantul guvernului în teritoriu că şi-au făcut treaba şi nu se fac vinovaţi de moartea femeii.

Primul chemat la raport a fost medicul de familiei al femeii, Alice Hânganu, care a consultat-o pe femeie dar nu a trimis-o la Secţia de Boli Infecţioase Botoşani deşi avea toate simptomele gripei porcine şi temperatură de 40 de grade Medicul s-a mulţumit să îi administreze paracetamol şi să o lase să plece acasă. ,, Am vrut să chem ambulanţa dar pacienta refuzat să meargă la Botoşani. Nu o puteam obliga,, a spus dr. Alice Hânganu, medic de familie Bucecea. Abia a doua zi dimineaţă, medicul a solicitat prin 112 intervenţia ambulanţei care a transportat-o pe Niculina Bărbosu la Secţia de Boli Infecţioase Botoşani.

Deşi suspectă de gripă porcină, femeia a primit timp de trei zile algocalmin, antibiotice şi vitamine. Tamiflu sau tratament specific gripei porcine nu i-au fost administrate pentru că, susţin medicii, gripa porcină nu era confirmată. Pe 22 noiembrie, în jurul orei 18.45, starea femeii starea sănătăţii pare să se fi înrăutăţit brusc după administrarea unor antibiotice. Cu toate acestea femeia nu a fost transferată de urgenţă la Clinica de Boli Infecţioase Iaşi. După aproape 10 ore de chin, femeia a murit

Mai multe despre acest caz, miercuri, în Adevărul de Seară

 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite