Anchetă secretă în cazul pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii din Capitală au început ieri testarea celor peste 100 de pompieri de la Detaşamentul Dorohoi.

Trei psihologi şi un sociolog de la ISU Bucureşti au ajuns ieri la Dorohoi pentru a-i consilia şi examina psihologic pe colegii celor doi pompieri morţi la mijlocul săptămânii trecute.

Decizia a fost luată la nivel central, mai ales că zeci de pompieri nu au mai fost testaţi psihologic de la angajare, în lipsa unui specialist al unităţii. „Colegii noştri de la Dorohoi au nevoie de consiliere psihologică, dată fiind drama prin care trec. Sunt oameni care trebuie ajutaţi să depăşească această traumă“, a spus colonelul Radu Anton, şeful ISU Botoşani.

Rezultatele necropsiei, ţinute la mare secret

Pe de altă parte, oficialii implicaţi în anchetă ţin la mare secret rezultatele. Demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cercetările au fost preluate ulterior de Parchetul Militar Iaşi, întrucât criminalul şi victima sa erau angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.

La trei zile de la crimă, urmată de furtul armamentului şi sinuciderea ucigaşului, cazul a intrat în atenţia Parchetului Militar Teritorial Bucureşti. De atunci, ancheta procurorilor şi rezultatele acesteia sunt ţinute în mare taină.

„Noi am făcut primele cercetări imediat după găsirea pompierului mort. Am căutat armele şi fugarul. După ce le-am găsit am declinat competenţa Parchetului Militar Teritorial Bucureşti. Nu pot furniza informaţii despre anchetă“, a declarat Catrinel Macovei, procuror de caz la Parchetul Militar Iaşi. În mare secret sunt ţinute şi rezultatele necropsiei celor doi pompieri.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că acesta a murit în urma asfixiei mecanice, ca urmare a strangulării.
Nici despre moartea lui Gabriel Atodiresei nu se ştiu prea multe. „Cazul este preluat de procurorii militari şi nu avem acces la aceste informaţii. Nu ştim câte gloanţe şi-a tras în cap“, a spus comisarul-şef Mihai Bunduc, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Nici rezultatele anchetei interne efectuată acum două zile la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi nu au fost făcute publice.
Şefii ISU Bucureşti i-au audiat pe superiorii celor doi pompieri pentru că vor să afle cum a fost posibil ca niciunul dintre cei 25 de pompieri aflaţi la serviciu în noaptea crimei să nu fi auzit ceva dar, mai ales, cum a fost posibil furtul armamentului. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite