Anchetă în cazul femeii moarte de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explicaţiile oferite de  către medicii care au îngrijit-o pe Niculina Bărbosu, femeia de 58 de ani din Bucecea care a decedat la spital acum şase zile de gripă porcină, sunt analizate de o echipă de specialişti din cadrul Prefecturii.

Reprezentantul Guvernului la Botoşani, Cristian Roman, vrea să ştie dacă femeia mai putea fi salvată şi ameninţă că va sesiza Ministerul Sănătăţii dacă ancheta este făcută superficial. „O problemă care naşte întrebări este de ce femeia nu a fost trimisă la Iaşi când starea sa s-a agravat. Vrem să vedem dacă s-a acţionat bine“, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului.


Toate cadrele medicale care au intrat în contact cu Niculina Bărbosu au fost chemate la raport de către echipa de anchetatori. Medicul de familie al femeii, personalul de la Secţia de Boli Infecţioase, dar şi medicii legişti care au efectuat necropsia au fost nevoiţi să prezinte pas cu pas cum au acţionat în cele patru zile până la moartea femeii, ce tratament i-au prescris şi care a fost cauza decesului. 


Deşi a fost internată cu suspiciuni de gripă porcină, Niculina Bărbosu nu a primit tratament cu Tamiflu. „Înţeleg din raport că nu era necesară administrarea acestui injectabil. Mă voi consulta cu experţii în domeniu şi vom vedea cum stau lucrurile. Este vorba despre moartea unui om şi trebuie să fim responsabili“, a mai spus prefectul judeţului Botoşani.


Concluziile în cazul acestui raport sunt aşteptate zilele următoare şi vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii. Niculina Bărbosu suferea de diabet zaharat şi hipertensiune şi contactase virusul A H1 N1. Femeia de 58 de ani a fost internată săptămâna trecută la Secţia de Boli Infecţioase. La patru zile de la internare, femeia a murit.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite