Botoşani: An liniştit pentru pirotehniştii botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: An liniştit pentru pirotehniştii botoşăneni
Botoşani: An liniştit pentru pirotehniştii botoşăneni

Pirotehniştii se aşteaptă ca în campania agricolă din toamnă să aiba mai multe cazuri de muniţie descoperită îngropată.

De la începutul anului până în prezent echipajele de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate doar de 15 ori fără a avea până în prezent cazuri soldate cu rănirea unor persoane sau cu distrugeri materile importante.

“ De obicei se descoperă în zona de Sud-Est a judeţului în partea oraşului Ştefăneşti, în zona graniţei cu judeţul Iaşi. De regulă sunt grenade de mână şi proiectile de artilerie de provenienţă rusească, provenite din al doilea război mondial. Ne aşteptăm să avem mai multe cazuri în perioada campaniei agricole din toamnă”, a declarat căpitanul Ştefan Uşurelu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru că încă sunt găsite elemente de muniţie îngropate în apropierea locuinţelor din mediul rural, cadrele Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă preferă să îşi desfăşoare activitatea în această perioadă pe linia de prevenţie.
Cea mai gravă situaţie în care au fost puşi pirotehniştii botoşăneni, s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut în localitatea Răuseni. În total au fost descoperite 81 de proiectile de diferite calibre, de la 25 şi până la 85 de centimetri, în perfectă stare de conservare şi funcţionare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite