Botoşani: Amintiri din comunism, la Cinema Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii pot vedea filmul lui Cristian Mungiu „Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă este viaţa!“

Filmul a fost bine primit la Festivalul de la Cannes din acest an, fiind inclus în categoria „Un Certain Regard“ şi a fost vândut în  25 de ţări.

Botoşănenii care vor să se relaxeze vizionând o comedie ce poartă amprenta regizorului şi scenaristului Cristian Mungiu sunt aşteptaţi în această seară, la premiera filmului „Aminitiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!“.
Filmul va rula de la ora 19.00, la Cinematograful Unirea. Aproximativ 500 de bilete au fost scoase la vânzare încă de acum trei zile, preţul unuia fiind de 6 lei.


Am mai distribuit 200 de invitaţii la profesori, elevi şi sper că va fi un eveniment important pentru oraşul nostru mai ales că este vorba despre un film prezentat la Cannes şi vândut în 25 de ţări“, a spus Gheorghe Hriţcu, administratorul cinematografului  Unirea. De la premieră vor lipsi însă Cristian Mungiu sau actorii care dau viaţă personajelor din prima parte a „Amintirilor din Epoca de Aur“. Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor `80, amănuntele uitate din copilaria decreţeilor şi care trăiesc astăzi cu nostalgia obiectelor, muzicii şi obiceiurilor tinereţii lor.


Foame şi lozinci


Cântatul imnului la începutul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banană de Crăciun, vândutul sticlelor goale pentru bani de buzunar sunt doar câteva dintre realităţile comuniste surprinse de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite