Botoşani: Ambulanţa penalizată cu 130 000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Ambulanţa penalizată cu 130 000 lei
Botoşani: Ambulanţa penalizată cu 130 000 lei

Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate a finalizat controlul la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Mai citiţi Bolnavii, puşi în pericol de Salvare

După ce în urmă cu o zi conducerea Autoritatii de Sănătate Publică a afirmat că activitatea unităţii influenţează în rău starea de sănătate a pacientului, corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate a făcut publice şi neregulile de ordin financiar de la această instituţie.

“Am constatat o serie de kilometri la Serviciul de Ambulanţă pentru care nu există servicii contractate. Este vorba de 10.489 de kilometri, sunt kilometri pe care ambulanţa i-a făcut ca şi transport la domiciliu. Alt aspect, pe perioada anului 2009 staţia de ambulanţă ne-a raportat pe mediul urban 182.847 de kilometri, iar numărul kilometrilor reali parcurşi este de 139.000”, a declarat preşedinta Casei de Asigurări de Sănătate , Rodica Huţuleac.

Prima măsură dispusă de casă în urma controlului a fost penalizarea cu 1% conform contractului de furnizare de servicii medicale, suma care ajunge la 51.000 lei şi recuperarea sumei de 81.000 reprezentând contravaloarea kilometrilor din urban şi rural raportaţi în perioada ianuarie – iunie 2009.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite